ΚΟΣΜΟΣ

Προεδρικές στις ΗΠΑ και «νοθεία»: Δεν είχε... αίσιο τέλος συνέντευξη Τραμπ στο NPR

Προεδρικές στις ΗΠΑ και «νοθεία»: Δεν είχε... αίσιο τέλος συνέντευξη Τραμπ στο NPR
Μάλλον προδιαγεγραμμένη ήταν η έκβαση της συνέντευξης Τραμπ στο NPR... NPR

Καλούμενος να δώσει απαντήσεις για τους ισχυρισμούς του περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές του 2020, στους οποίους και εμμένει έως σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε απότομα στον «αέρα» συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία NPR -μία επιλογή μέσου εξαιρετικά σπάνια για τα δεδομένα Τραμπ, καθώς παραχωρεί συνεντεύξεις κυρίως σε πολύ συντηρητικά μέσα ενημέρωσης.

Ερωτηθείς για τις προεδρικές εκλογές του 2020, o Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι επρόκειτο για«νοθευμένη εκλογική αναμέτρηση».

«Aπέναντι» στον δημοσιογράφο του NPR Στιβ Ίνσκιπ, ο οποίος του αντιπαρέβαλε τις αποδείξεις μιας εκλογικής αναμέτρησης χωρίς μαζική νοθεία, αναφέροντας αποτελέσματα που πιστοποίησαν οι ίδιοι οι Ρεπουμπλικανοί σύμμαχοί του, όπως για παράδειγμα στην πολιτεία της Αριζόνας, ο πρώην πρόεδρος αντέδρασε:

«Ο αριθμός των ψηφοδελτίων δεν λέει τίποτα. [Το ζήτημα] είναι, αυτός που υπέγραψε τα ψηφοδέλτια, από πού προέρχονταν τα ψηφοδέλτια».

Ο δισεκατομμυριούχος συνέχισε να μιλάει για τις εκλογές του 2020, προκειμένου οι ψηφοφόροι να ανησυχήσουν για ενδεχόμενη νοθεία στις ενδιάμεσες εκλογές το επόμενο φθινόπωρο και τις προεδρικές του 2024.

«Ο μόνος τρόπος να μην επαναληφθεί αυτό, είναι να επιλύσουμε το πρόβλημα των νοθευμένων προεδρικών εκλογών του 2020» επέμεινε.

Με τον δημοσιογράφο να τον πιέζει, ο Τραμπ συνέχισε την κριτική του, ωστόσο τελικά διέκοψε απότομα τη συνέντευξη με τη φράση «Σε ευχαριστώ πολύ, Στιβ, ευχαριστώ».

Περί εμβολίων και υποχρεωτικότητας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε επίσης μιλώντας στο NPR αντίθετος σε κάθε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19, συστήνοντας ωστόσο στους Αμερικανούς να εμβολιαστούν.

«Τα εμβόλια, συστήνω να τα κάνετε, όμως πιστεύω πως αυτό πρέπει να είναι μια ατομική επιλογή» ανέφερε.

Ο Τραμπ, ο οποίος παραμένει κεντρικό πρόσωπο στην αμερικανική δεξιά, επέκρινε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, επιλογή που προασπίζεται η κυβέρνηση του Δημοκρατικού διαδόχου του Τζο Μπάιντεν.

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κάνει πραγματικά κακό στη χώρα μας» υποστήριξε μέσω τηλεφώνου. «Αυτό πλήττει σφόδρα την οικονομία μας» σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ