ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα η σορός του Νταβίντ Σασόλι - Την Παρασκευή η κηδεία

Ιταλία: Σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα η σορός του Νταβίντ Σασόλι - Την Παρασκευή η κηδεία
Την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, πρόκειται να τελεσθεί η κηδεία, με δημόσια δαπάνη AP Photo

Από σήμερα, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί, μέχρι και τις 6 το απόγευμα, η σορός του Νταβίντ Σασόλι πρόκειται να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στην αίθουσα «Ντέλλα Προτομοτέκα» του δημαρχιακού μεγάρου της Ρώμης.

Πρόκειται για την ίδια αίθουσα στην οποία οι Ρωμαίοι αφήνουν ένα λουλούδι ή λένε μια προσευχή για αγαπημένα τους πρόσωπα που «έφυγαν», για το «μεγάλο ταξίδι», όπως ακριβώς συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, και με την Ραφαέλα Καρά.

Την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, πρόκειται να τελεσθεί η κηδεία, με δημόσια δαπάνη. Το αποφάσισε η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, σε ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς του Σασόλι, τόσο στον χώρο της δημοσιογραφίας, όσο και της πολιτικής.

Σε δηλώσεις τους στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, και σήμερα, στενοί συνεργάτες του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερη κοινωνική τους ευαισθησία: όπως τόνισαν, για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του Σασόλι, το Ευρωκοινοβούλιο συμμετείχε τόσο έντονα στην στήριξη πολλών ανθρώπων που βρέθηκαν σε δυσκολία -ακόμη και χωρίς φαγητό- λόγω των συνεπειών της πανδημίας κορωνοϊού.

Στην κηδεία του Ιταλού δημοσιογράφου και πολιτικού, την Παρασκευή, θα είναι παρόντες, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και αξιωματούχοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ