ΚΟΣΜΟΣ

Θετική στον κορωνοϊό η πρωθυπουργός της Σουηδίας - Κύμα μολύνσεων με την υπογραφή της «Όμικρον»

Θετική στον κορωνοϊό η πρωθυπουργός της Σουηδίας - Κύμα μολύνσεων με την υπογραφή της «Όμικρον»
Η Σουηδία έχει καταγράψει επανειλημμένα αυτό το μήνα νέα ρεκόρ ηερμήσιων κρουσμάτων AP Photo/Virginia Mayo

Θετική στην Covid-19 διαγνώσθηκε η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον, καθώς ένα διογκούμενο κύμα μολύνσεων σαρώνει τη χώρα εξαιτίας της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.

Η 54χρονη Άντερσον είναι μία από τους πολλούς επικεφαλής κομμάτων που διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό έπειτα από μια συζήτηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο κοινοβούλιο ενώ αυτό το μήνα ανακοινώθηκε πως μολύνθηκαν ο βασιλιάς της Σουηδίας, η βασίλισσα και η πριγκίπισσα διάδοχος.

Η Σουηδία έχει καταγράψει επανειλημμένα αυτό το μήνα νέα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων της Covid-19 καθώς διογκώνεται το τέταρτο κύμα του ιού, αυξάνοντας την πίεση στο σύστημα υγείας και προκαλώντας την εκ νέου επιβολή πολλών περιορισμών.

«(Η Άντερσον) ακολουθεί τις τρέχουσες συστάσεις και θα εκτελεί τα καθήκοντά της από το σπίτι. Η πρωθυπουργός αισθάνεται καλά, δεδομένης της κατάστασης», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η υπηρεσία υγείας περιμένει ότι τα κρούσματα, που αυτή τη στιγμή φθάνουν περίπου τα 25.000 την ημέρα, θα κορυφωθούν αργότερα αυτό το μήνα, οπότε η Σουηδία μπορεί να φθάσει σχεδόν τα 70.000 κρούσματα την ημέρα, σύμφωνα με το μοντέλο της υπηρεσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ