ΚΟΣΜΟΣ

Εύθραυστη η εκεχειρία στη Συρία - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Εύθραυστη η εκεχειρία στη Συρία - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις
REUTERS/Abdalrhman Ismail

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για τη Συρία στη Γενεύη "είναι πιθανό" να συνεχιστούν έως την Τετάρτη, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, ενώ η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για το μέλλον της εκεχειρίας.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, εκτίμησε πως "η κατάπαυση των εχθροπραξιών εξακολουθεί να ισχύει, αλλά βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο εάν δεν δράσουμε γρήγορα".

Ανάλογες είναι και οι εκτιμήσεις του Αμερικανού Προέδρου Μπαρακ Ομπάμα, ο οποίος είπε ότι ανησυχεί για την κατάπαυση των εχθροπραξιών ή οποία καταρρέει.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρέδωσε στο Λονδίνο χθες με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, πρόσθεσε ότι «Εάν η κατάπαυση (των εχθροπραξιών) καταρρεύσει θα κάνουμε και πάλι ό,τι είναι δυνατό για να την επαναφέρουμε σε ισχύ», δήλωσε, κατηγορώντας τη Μόσχα και την Τεχεράνη ότι στηρίζουν το "φονικό καθεστώς" του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

"Χρειαζόμαστε αναμφίβολα μια έκτακτη υπουργική διάσκεψη της ΔΟΣΣ (Διεθνής Ομάδα Στήριξης της Συρίας η οποία αποτελείται από 17 χώρες και την οποία προεδρεύουν από κοινού η Ρωσία και οι ΗΠΑ), λόγω του επιπέδου του ενδεχόμενου κινδύνου", σημείωσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ