ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία - Γκασπάρ Ουλιέλ: Θρηνεί ο κινηματογράφος για το θάνατο του 37χρονου ηθοποιού

Γαλλία - Γκασπάρ Ουλιέλ: Θρηνεί ο κινηματογράφος για το θάνατο του 37χρονου ηθοποιού
Τραγωδία στις Άλπεις για τον γοητευτικό πρωταγωνιστή του γαλλικού σινεμά Γκασπάρ Ουλιέλ

Σε ηλικία μόλις 37 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος ηθοποιός Γκασπάρ Ουλιέλ (Gaspard Ulliel), εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού που είχε όταν έκανε σκι στο Λα Ροσιέρ της Σαβοΐας.

Ο Γάλλος ηθοποιός έγινε ευρύτερα γνωστός για τον ρόλο του Ιβ Σεν Λοράν στην ομώνυμη βιογραφική ταινία για τον μεγάλο σχεδιαστή της μόδας, αλλά και τη συμμετοχή του στις διαφημίσεις αρώματος του οίκου Chanel. Ο Ουλιέλ επρόκειτο σύντομα να πρωταγωνιστήσει στη σειρά της Marvel "Moon Knight" στο Disney+.

Ο βραβευμένος ηθοποιός διακρίθηκε επίσης με τους ρόλους του στις ταινίες «Οι Ατέλειωτοι Αρραβώνες» (2004) του Ζαν Πιερ Ζενέ (2004), «Σεν Λοράν» (2014) του Μπερτράν Μπονελό και «Ακριβώς το τέλος του Κόσμου» (2016) του Ζαβιέ Ντολάν, για την οποία κέρδισε το βραβείο Σεζάρ του καλύτερου ηθοποιού το 2017. Εκεί ενσάρκωνε έναν συγγραφέα που ξαναβρήκε την οικογένειά του έπειτα από απουσία 12 ετών, στην οποία ανακοίνωσε το επικείμενο θάνατό του.

«Ο Γκασπάρ Ουλιέλ μεγάλωσε με τον κινηματογράφο και ο κινηματογράφος μεγάλωσε με εκείνον. Αγαπιόντουσαν αλλόφρονα. Με βαριά καρδιά θα ξαναδούμε τις καλύτερες ερμηνείες του και θα συναντήσουμε το βλέμμα του. Χάσαμε έναν Γάλλο ηθοποιό», ήταν το μήνυμα του Γάλλου πρωθυπουργού, Ζαν Καστέξ, στο Twitter.

Τον θάνατο του ηθοποιού ανακοίνωσε η οικογένειά του με ένα δελτίο Τύπου που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο μάνατζέρ του. «Θύμα ενός δυστυχήματος στο σκι αυτήν την Τετάρτη, ο Γκασπάρ Ουλιέλ πέθανε», αναφέρει το σύντομο δελτίο Τύπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ