ΚΟΣΜΟΣ

Θάνατος Πρινς: Αυτή είναι η περιουσία που άφησε πίσω του

Θάνατος Πρινς: Αυτή είναι η περιουσία που άφησε πίσω του
REUTERS

Πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται η περιουσία που άφησε πίσω του ο Πρινς.

Εκτός τον πλούτο που προέρχεται από τη μουσική του, που αποτελεί το κύριο κομμάτι της περιουσίας, ο Πρινς είχε στην κατοχή του και το Paisley Park στη Μινεσότα, μια τεράστια έπαυλη όπου ηχογραφούσε τα τραγούδια του και διοργάνωνε πάρτι, το οποίο αξίζει εκατομμύρια, σύμφωνα με τους LA Times. Εκτός από αξία του οικοδομήματος, στην έπαυλη υπάρχουν και πάρα πολλά αντικείμενα, η αξία των οποίων αναμένεται να εκτιναχθεί μετά το θάνατο του Αμερικανού ποπ σταρ.

Επίσης, το όνομα και η εικόνα του θα προσφέρουν σημαντικό εισόδημα, με την παραχώρηση των σχετικών αδειών, σύμφωνα με ειδικούς.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Πρινς είχε συντάξει διαθήκη. Αν όχι, σύμφωνα με το νόμο της Μινεσότα η περιουσία του θα πάει στον πλησιέστερο εν ζωή συγγενή του, δηλαδή την αδερφή του, την Τίκα Νέλσον.

Σύμφωνα με όσα εκτιμούν οι ειδικοί, αν τελικά ο Πρινς δεν είχε αποφασίσει να δωρίσει την περιουσία του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, ο κληρονόμος θα αναγκαστεί να καταβάλλει ένα πολύ μεγάλο ποσό στις φορολογικές αρχές ως φόρο κληρονομιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ