ΚΟΣΜΟΣ

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες ο Μπόλντουιν: Τον μήνυσε οικογένεια νεκρού πεζοναύτη για δυσφήμιση

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες ο Μπόλντουιν: Τον μήνυσε οικογένεια νεκρού πεζοναύτη για δυσφήμιση
Μία ανάρτηση στις 3 Ιανουαρίου στο Instagram ήταν η αφορμή για μια νέα δικαστική διαμάχη Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File

Για δυσφήμιση και αμέλεια μηνύει τον ηθοποιό Άλεκ Μπόλντουιν η οικογένεια ενός πεσόντα πεζοναύτη μετά από σχόλια που έκανε για την παρουσία ενός μέλους της οικογένειας έξω από το Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Οι αδελφές και η χήρα του πεζοναύτη Rylee J. McCollum, ο οποίος πέθανε στις 26 Αυγούστου 2021 κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης αυτοκτονίας στην Καμπούλ- ζητούν από τον ηθοποιό 25 εκατομμύρια δολάρια επικαλούμενες σχόλιά του.

Μετά τον θάνατο του McCollum, είχε ανοίξει ένας λογαριασμός στο GoFundMe για τη χήρα του πεζοναύτη Jiennah και την αγέννητη κόρη του, σύμφωνα με την αγωγή. Τότε ο ηθοποιός είχε στείλει μια επιταγή 5.000 δολαρίων στην αδελφή του πεζοναύτη, Roice McCollum, για την Jiennah και το παιδί τους, σε μια πράξη που περιέγραψε ως «φόρο τιμής σε έναν πεσόντα στρατιώτη».

Ωστόσο μία ανάρτηση της Roice στις 3 Ιανουαρίου στο Instagram άλλαξε εντελώς το κλίμα. Ενόψει της επικείμενης συμπλήρωσης ενός χρόνου από την εισβολή στο Καπιτώλειο, ανέβασε μια φωτογραφία με το πλήρως των διαδηλωτών που εισέβαλαν στο εμβληματικό κτήριο σε μια κίνηση που προκάλεσε κρίση στα θεμέλια της αμερικανικής δημοκρατίας.

Όταν ο Μπόλτουιν είδε την ανάρτηση, έστειλε μήνυμα στην αδελφή του νεκρού πεζοναύτη, σύμφωνα με τη μήνυση.

«Όταν έστειλα τα χρήματα για τον μακαρίτη αδελφό σου, από αληθινό σεβασμό για τις υπηρεσίες του στην πατρίδα, δεν ήξερα ότι ήσουν μια ταραξίας της 6ης Ιανουαρίου», της έγραψε ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος τους τελευταίους μήνες βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της 42χρονη διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς από το όπλο του, κατά τα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η Roice δεν συνελήφθη, δεν προσήχθη και δεν καταδικάστηκε ποτέ για οποιοδήποτε έγκλημα που είχε να κάνει με την παρουσία της στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Η γυναίκα ισχυρίζεται πως απάντησε στον Μπόλτουιν: «Το να διαδηλώνει κανείς είναι καθόλα νόμιμο και στη χώρα. Ευχαριστώ, καλή μέρα!»

Η απάντηση του ηθοποιού ήταν η εξής: «Δεν νομίζω. Οι δραστηριότητές σας οδήγησαν στην παράνομη καταστροφή κυβερνητικής περιουσίας, τον θάνατο ενός οργάνου της τάξης και την επίθεση στην εγκυρότητα των προεδρικών εκλογών. Έκανα ριπόστ τη φωτογραφία σου. Καλή τύχη».

Η μηνύτρια υποστηρίζει ότι 20 λεπτά αργότερα μετά την κοινοποίηση από τον Μπόλτουιν άρχισε να δέχεται επιθετικά, εχθρικά μηνύματα και μηνύματα μίσους από ακόλουθους του Μπόλτουιν.

«Προσφέρθηκα να στείλω στην κουνιάδα της [Jiennah McCollum] κάποια χρήματα ως φόρο τιμής στον αείμνηστο αδερφό της, τη χήρα του και το παιδί τους. Το οποίο έκανα. Ως φόρο τιμής σε έναν πεσόντα στρατιώτη. Μετά βρίσκω αυτό. Η αλήθεια είναι πιο παράξενη από τη μυθοπλασία», πρόσθεσε ο ίδιος στην ανάρτησή του.

Η οικογένεια υποστηρίζει ότι παρόλο που κανένα άλλο μέλος της δεν βρισκόταν στα επεισόδια στην Ουάσιγκτον, δέχτηκε επίσης υβριστικά και επιθετικά μηνύματα.

Η μήνυση λέει ότι ο ηθοποιός γνωρίζει πολύ καλά το βάρος της φήμης και της φήμης του. Η οικογένεια ζητά να γίνει δίκη από ενόρκους, σύμφωνα με την αγωγή. Εκτός από αμέλεια και συκοφαντική δυσφήμιση, μηνύουν επίσης τον Μπόλτουιν για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας.

Alec Baldwin sued by family of fallen Marine for $25 million for defamation and other allegations, by Michelle Watson, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ