ΚΟΣΜΟΣ

Ο σύντροφος της Γκάμπι Πετίτο είχε ομολογήσει τη δολοφονία της λίγο πριν αυτοκτονήσει

Ο σύντροφος της Γκάμπι Πετίτο είχε ομολογήσει τη δολοφονία της λίγο πριν αυτοκτονήσει
O Μπράιαν Λόντρι και η Γκάμπι Πετίτο The Moab Police Department via AP, File

Το σύντροφος της 22χρονης blogger Γκάμπι Πετίτο είχε «αναλάβει την ευθύνη» της δολοφονίας της σε ένα ημερολόγιο που βρέθηκε στο άψυχο σώματ του ανακοίνωσε την Παρασκευή το FBI, ρίχνοντας οριστικά αυλαία σε μια υπόθεση που είχε απασχολήσει τις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς. 

Ο σύντροφος της νεαρής Γκάμπι Πετίτο, ο οποίος είχε θεωρηθεί ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» στην έρευνα για τη δολοφονία της, αυτοκτόνησε με μία σφαίρα στο κεφάλι, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειάς του.

«Η έρευνα δεν εντόπισε άλλα άτομα εκτός από τον Μπράιαν Λόντρι ως άμεσα εμπλεκόμενους στον τραγικό θάνατο της Γκάμπι Πετίτο», δήλωσε ο ειδικός πράκτορας του τμήματος του Ντένβερ του FBI, Μάικλ Σνάιντερ, την Παρασκευή.

«Η κύρια εστίαση του FBI σε όλη την έρευνα ήταν να αποδώσει δικαιοσύνη στην Γκάμπι και την οικογένειά της», τόνισε προσθέτοντας ότι όλα τα «λογικά βήματα έρευνας έχουν ολοκληρωθεί» για την υπόθεση.

Σε δήλωσή της, η οικογένεια Πετίτο ευχαρίστησε τις Αρχές για την έρευνά τους. Έδωσαν ιδιαίτερο έπαινο στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Θυμάτων του FBI, το οποίο είπε ότι βοήθησε «όλη την οικογένεια να περιηγηθεί στις χειρότερες στιγμές της ζωής της».

Τα λείψανα του Μπράιαν Λόντρι είχαν εντοπιστεί στις 20 Οκτωβρίου σε έναν φυσικό δρυμό στη Φλόριντα.

Ο 23χρονος είχε αρνηθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών για την εξαφάνιση της Πετίτο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού που έκαναν μαζί και στη συνέχεια εξαφανίστηκε και ο ίδιος.

Η Γκάμπι Πετίτο βρέθηκε νεκρή στις 19 Σεπτεμβρίου κοντά στο Εθνικό Πάρκο Γκραντ Τέτον, στο Ουαϊόμινγκ. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο δολοφόνος της την στραγγάλισε.

«Ο Κρις και η Ρομπέρτα Λόντρι ενημερώθηκαν ότι το αίτιο θανάτου [του γιου τους] ήταν ένα τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και ότι οι συνθήκες του θανάτου παραπέμπουν σε αυτοκτονία» ανέφερε ο δικηγόρος Στίβεν Μπερτολίνο. Οι γονείς του «θρηνούν ακόμη για την απώλεια του γιου τους και ελπίζουν ότι τα συμπεράσματα αυτά θα βοηθήσουν τις δύο οικογένειες να γυρίσουν σελίδα» προσέθεσε.

Η υπόθεση της Γκάμπι Πετίτο προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διατυπώνονταν διάφορες θεωρίες για τον θάνατό της και την πιθανή εμπλοκή του αρραβωνιαστικού της. Προτού να βρεθεί νεκρός ο Λόντρι, πολλοί ήταν εκείνοι που ισχυρίζονταν ότι τον «είχαν δει» σε όλη την Αμερική.

Ο Λόντρι και η Πετίτο έφυγαν από τη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ με ένα φορτηγάκι και στη διαδρομή ανέβαζαν συχνά φωτογραφίες και βίντεο από τις περιοχές που επισκέπτονταν.

Ο νεαρός επέστρεψε νωρίτερα και μόνος του, την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ οι γονείς της Πετίτο δεν είχαν νέα της από τα τέλη Αυγούστου. Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο και είχε γυριστεί στη Γιούτα ενέτεινε τις ανησυχίες για την τύχη της Γκάμπι. «Μερικές φορές νευριάζει» δήλωνε ο Λόντρι στους αστυνομικούς που είχαν κληθεί να παρέμβουν σε μια «ενδοοικογενειακή διαμάχη», ενώ η Γκάμπι Πετίτο διακρινόταν, να κλαίει, μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ