ΗΠΑ: Τρεις «δραπέτες» μακάκοι εργαστηρίου θανατώθηκαν από τις αρχές στην Πενσιλβάνια
Ανανεώθηκε:
Τρεις πίθηκοι που χρησιμοποιούνταν σε πειράματα σε εργαστήρια και «επωφελήθηκαν» από ένα τροχαίο ατύχημα για να δραπετεύσουν, εντοπίστηκαν τελικά και θανατώθηκαν, όπως έγινε γνωστό σήμερα, Κυριακή, από τις αρχές της Πενσιλβάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το φορτηγό που μετέφερε περίπου 100 ταινιώδεις μακάκους συγκρούστηκε το απόγευμα της Παρασκευής με ένα απορριμματοφόρο κοντά στην πόλη Ντάνβιλ. Πολλά ζώα δραπέτευσαν και η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να μην τα πλησιάζουν αν τα δουν.
Το βράδυ του Σαββάτου οι αρχές ανακοίνωσαν ότι και οι 100 πίθηκοι βρέθηκαν. Όμως τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές των υγειονομικών υπηρεσιών, διευκρίνισαν ότι σε τρεις πιθήκους έγινε ευθανασία.
Οι αρχές δεν εξήγησαν για ποιον λόγο ήταν αναγκαίο να θανατωθούν τα ζώα.
Το πρωί του Σαββάτου η αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός μακάκου, σκαρφαλώμενου σε ένα δέντρο και θαμπωμένου από τα φώτα ενός φακού. Το τηλεοπτικό κανάλι WNEP μετέδωσε ότι οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το ζώο και κατόπιν ακούστηκαν πυροβολισμοί.
Η τιμή ενός μακάκου μπορεί να φτάσει τα 10.000 δολάρια. Το είδος αυτό, που είναι πολύ διαδεδομένο στη Νοτιοανατολική Ασία, χρησιμοποιείται ευρέως στις έρευνες για τα εμβόλια για την Covid-19, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.
Οι μακάκοι ζουν έως και 30 χρόνια σε αιχμαλωσία.
Η εκμάθηση μουσικού οργάνου στα 70 κάνει… θαύματα για τον εγκέφαλο σύμφωνα με μελέτη
09:00
Ο χρυσός δεν «λάμπει» πάντα - Γιατί κατρακύλησε σχεδόν 30% μέσα σε πέντε μήνες
08:52
«Φρένο» στη διαφθορά για διπλώματα οδήγησης: Κάμερες στις εξετάσεις, έκδοση άδειας χωρίς μεσάζοντες
08:40
Γιατί το σινεμά βυθίζεται στις θεωρίες συνωμοσίας και την εποχή της δυσπιστίας
08:30