ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική κρίση στην Ιταλία: Αδιέξοδο στην εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας

Πολιτική κρίση στην Ιταλία: Αδιέξοδο στην εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας
«Να κλειστούμε σε ένα δωμάτιο, μόνο με νερό και ψωμί και να πετάξουμε το κλειδί, μέχρι να βρούμε λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας των Δημοκρατικών, Ενρίκο Λέτα. AP Photo / Yara Nardi

Και η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας απέβη άκαρπη την Τρίτη.

Οι λευκές ψήφοι ήταν 527, ο πρώην δικαστικός Πάολο Μανταλένα εξασφάλισε 40 ψήφους, ενώ 39 βουλευτές και γερουσιαστές επέλεξαν το όνομα του νυν προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα και τάχθηκαν, με τον τρόπο αυτόν, υπέρ μιας δεύτερης θητείας του.

Παράλληλα, η ιταλική κεντροδεξιά συνεχίζει να προσπαθεί να πετύχει μια ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, με στόχο να εκλεγεί εκπρόσωπος της συντηρητικής παράταξης.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας (Rai), πέρα από τις προτάσεις που έγιναν νωρίτερα, η Λέγκα, η Φόρτσα Ιτάλια και τα Αδέλφια της Ιταλίας φέρονται να συζητούν, την ώρα αυτή, και με άλλες πολιτικές δυνάμεις μια νέα υποψηφιότητα: εκείνη της προέδρου της γερουσίας Ελιζαμπέτα Καζελάτι.

Η κεντροαριστερά, από τη μεριά της, απάντησε πριν λίγο ότι, μέχρι σήμερα, οι κεντροδεξιές δυνάμεις δεν έχουν παρουσιάσει ονόματα που να μπορούν να εξασφαλίσουν μια ευρεία πλειοψηφία.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, τέλος, πρότεινε να συναντηθούν, αύριο, εκπρόσωποι των κομμάτων και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση λύσης.

«Να κλειστούμε σε ένα δωμάτιο, μόνο με νερό και ψωμί και να πετάξουμε το κλειδί, μέχρι να βρούμε λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας των Δημοκρατικών, Ενρίκο Λέτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ