Γερμανία: Σύλληψη πολιτικού λόγω... ανάγνωσης του ποιήματος που προσέβαλε τον Ερντογάν
Στη σύλληψη του Μπρούνο Κραμ, επικεφαλής του βερολινέζικου τμήματος του γερμανικού κόμματος των Πειρατών προχώρησε σήμερα η αστυνομία της Γερμανίας.
Ο λόγος; "Προσβολή του εκπροσώπου ενός ξένου κράτους". Αφορμή; Η επίκληση εν είδη ανάγνωσης μιας στροφής του σατιρικού προς τον Ταγίπ Ερντογάν ποιήματος του Γιάν Μπόεμερμαν.
Επί της ουσίας, όπως μεταδίδει το Russia Today, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του Κραμ ενώ εκείνος έκανε μια "λογοτεχνική ανάλυση" του σατιρικού ποιήματος μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο.
Το περιστατικό συνέβη στο πλαίσιο διαμαρτυρίας με το σύνθημα "Όχι δύναμη στον Ερντογάν, Ελευθερία από τον Ερντογάν", γράφει η εφημερίδα Morgenpost.
Ο πολιτικός διάβασε 1-2 σειρές του ποιήματος που έβαλε σε μπελάδες τον Μπόεμερμαν, ειδικά το σημείο που τονίζει "Κλωτσάμε Κούρδους, χτυπάμε χριστιανούς" που αναφέρεται στη χρήση βίας από τις αρχές της Άγκυρας εναντίον μειονοτήτων.
SPONSORED
Το Μαυροβούνιο απέλασε 87 Σέρβους ως «απειλή για την ασφάλεια» ενόψει τις Συνόδου ΕΕ-Δ. Βαλκανίων
23:56
Πιλοτικό πρόγραμμα «κλιματικής θωράκισης» στο Νοσοκομείο Νίκαιας από το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
23:45
Ιππότης ο Ίντρις Έλμπα από τον βασιλιά Κάρολο
23:36
Κούβα: Aναστέλλονται oι πληρωμές με κάρτες Visa και Mastercard λόγω των αμερικανικών κυρώσεων
23:27