ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα προτείνει για πρώτη φορά μαύρη γυναίκα για το Ανώτατο Δικαστήριο
Ανανεώθηκε:
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα προτείνει για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μια μαύρη δικαστικό για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, στη θέση του παραιτηθέντα προοδευτικού δικαστή Στίβεν Μπράιερ.
Ο πρόεδρος Μπάιντεν, σε δηλώσεις που έκανε από τον Λευκό Οίκο, διευκρίνισε ότι για δύο πράγματα είναι βέβαιος: «Το άτομο που θα προτείνω θα έχει προσόντα, προσωπικότητα, εμπειρία και μια εξαιρετική ακεραιότητα. Και αυτό το πρόσωπο θα είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα προταθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ».
Ένας μαύρος δικαστής, ο Κλάρενς Τόμας, κατέχει αυτή τη στιγμή μια έδρα στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο μετρά εννέα ισόβια μέλη.
Εκ των 115 δικαστών που κατείχαν έδρα στους κόλπους του δικαστηρίου μετά την ίδρυσή του, υπήρξαν μόνο 5 γυναίκες, τέσσερις λευκές και μία ισπανόφωνη και δύο μαύροι άνδρες.
Μετά την άνοδό του στον Λευκό Οίκο, ο Τζο Μπάιντεν, που εκλέχθηκε με τη στήριξη των μαύρων ψηφοφόρων, επιδιώκει να αυξήσει την πολυφωνία στα ομοσπονδιακά δικαστήρια της χώρας.
Η τελική απόφαση του Τζο Μπάιντεν για το θέμα αναμένται να δημοσιοποιηθεί «στα τέλη Φεβρουαρίου».
Τέλος, ο Τζο Μπάιντεν εξήρε την προσωπικότητα του δικαστή Μπράιερ, ηλικίας 83 ετών: «Είναι ένας υποδειγματικός δικαστής, δίκαιος, ευγενικός προς τους συναδέλφους του, συνετός ως προς το σκεπτικό του, [...] που εργάστηκε αδιάκοπα προκειμένου να υλοποιήσει την ιδέα ότι το δίκαιο υπάρχει για να βοηθάει τους ανθρώπους».
«Pokémon: Wild Card»: Η νέα ταινία έρχεται το 2027 – Δείτε το πρώτο teaser
12:26
«Έσπασε η πλώρη από τα κύματα»: Τι κατέθεσε ο καπετάνιος του καταμαράν στην Κερύνεια
12:15
Κυψέλη: Εντοπίστηκαν σημάδια στο σώμα του νεκρού βρέφους - Εξετάζεται σενάριο εγκληματικής ενέργειας
12:09
Παρατείνεται και τον Σεπτέμβριο η επιδότηση 10 λεπτών ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης
11:54