ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Αποτελεσματικό το χάπι της Merck κατά της Όμικρον σύμφωνα με την εταιρεία

Κορωνοϊός: Αποτελεσματικό το χάπι της Merck κατά της Όμικρον σύμφωνα με την εταιρεία
Η Merck έχει ανακοινώσει ότι το χάπι της μπορεί να λειτουργήσει εναντίον της Όμικρον και οποιασδήποτε άλλης παραλλαγής Merck & Co. via AP, Archivo

Το πειραματικό φάρμακο της Merck κατά της COVID-19 μολνουπιραβίρη (molnupiravir) λειτουργεί απέναντι στην πολύ μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, σύμφωνα με την εταιρεία και τον εταίρο της Ridgeback Biotherapeutics που επικαλούνται τα αποτελέσματα έξι εργαστηριακών ερευνών.

Η μολνουπιραβίρη και ένα χάπι της Pfizer που λαμβάνεται επίσης από το στόμα έλαβαν άδεια στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Δεκέμβριο και θεωρούνται σημαντικά εργαλεία απέναντι στην Όμικρον.

Η Pfizer ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι εργαστηριακά δεδομένα έδειξαν ότι το σκεύασμά της, Paxlovid, διατηρεί την αποτελεσματικότητά του εναντίον της Όμικρον.

Η Merck ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι το χάπι της έχει έναν μηχανισμό που μπορεί να λειτουργήσει εναντίον της Όμικρον και οποιασδήποτε άλλης παραλλαγής.

Το molnupiravir έχει λάβει άδεια χρήσης σε περισσότερες από δέκα χώρες, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Ιαπωνίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ