ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Σε υποχρεωτική τρίμηνη αργία οι μη εμβολιασμένοι ιερείς

Κύπρος: Σε υποχρεωτική τρίμηνη αργία οι μη εμβολιασμένοι ιερείς
Αυστηρή προειδοποίηση από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε τρίμηνη αργία τίθενται από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 12 ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Κύπρου, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, για να εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η Αρχιεπισκοπή Κύπρος ανακοίνωσε ότι από τους 123 ιερείς, οι 27 δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι της Covid-19. Από αυτούς, οι 15 έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

«Εάν δεν αλλάξουν γνώμη είναι εκτός Εκκλησίας. Δεν μπορούν να μην αναγνωρίζουν τον Επίσκοπό τους», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στο ΡΙΚ.

Ο ίδιος, μάλιστα, προειδοποίησε ότι «οι τρεις μήνες αργίας, πιθανότατα να γίνουν έξι, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και καθαίρεσή τους» και πρόσθεσε:

«Εάν Μητρόπολη δεχθεί ιερέα που θα τεθεί σε αργία, η Αρχιεπισκοπή θα περικόψει από την εν λόγω Μητρόπολη τα χρήματα που της αντιστοιχούν για τους μισθούς των ιερέων της».

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Ελληνοκυπριακής Εκκλησίας επέκρινε όσους «ιερείς προτρέπουν τους πιστούς να μην εμβολιάζονται, όταν εδώ και δύο χρόνια η ανθρωπότητα πλήττεται από την πανδημία και όπως συμβαίνει παγκόσμια, έτσι και στην Κύπρο, οι Αρχές καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες αναχαίτισης του ιού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ