Κύπρος: Σε υποχρεωτική τρίμηνη αργία οι μη εμβολιασμένοι ιερείς
Σε τρίμηνη αργία τίθενται από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 12 ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Κύπρου, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, για να εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η Αρχιεπισκοπή Κύπρος ανακοίνωσε ότι από τους 123 ιερείς, οι 27 δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι της Covid-19. Από αυτούς, οι 15 έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.
«Εάν δεν αλλάξουν γνώμη είναι εκτός Εκκλησίας. Δεν μπορούν να μην αναγνωρίζουν τον Επίσκοπό τους», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στο ΡΙΚ.
Ο ίδιος, μάλιστα, προειδοποίησε ότι «οι τρεις μήνες αργίας, πιθανότατα να γίνουν έξι, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και καθαίρεσή τους» και πρόσθεσε:
«Εάν Μητρόπολη δεχθεί ιερέα που θα τεθεί σε αργία, η Αρχιεπισκοπή θα περικόψει από την εν λόγω Μητρόπολη τα χρήματα που της αντιστοιχούν για τους μισθούς των ιερέων της».
Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Ελληνοκυπριακής Εκκλησίας επέκρινε όσους «ιερείς προτρέπουν τους πιστούς να μην εμβολιάζονται, όταν εδώ και δύο χρόνια η ανθρωπότητα πλήττεται από την πανδημία και όπως συμβαίνει παγκόσμια, έτσι και στην Κύπρο, οι Αρχές καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες αναχαίτισης του ιού».
Η Όπρα Γουίνφρεϊ επαινεί την απόφαση της Αυστραλίας να απαγορεύσει τα social media για παιδιά
10:44
Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην Αττική - Που παραμένουν προβλήματα από την κακοκαιρία Byron
10:39
Ψυχρό Φεγγάρι: Η τελευταία υπερπανσέληνος του έτους φώτισε κάθε γωνιά του πλανήτη (pics)
10:37
Συναγερμός για οδηγό φορτηγού που κινούνταν στο αντίθετο θέμα στην Ε.Ο Αθηνών-Θεσσαλονίκης
10:35