ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Χωρίς τα όπλα τους θα διασκεδάζουν στα λούνα παρκ οι Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Χωρίς τα όπλα τους θα διασκεδάζουν στα λούνα παρκ οι Ταλιμπάν
Νέα οδηγία εξέδωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν για τους μαχητές AP Photo/Rahmat Gul

Χωρίς τα όπλα τους θα εισέρχονται πλέον οι Ταλιμπάν στα λούνα παρκ και τις παιδικές χαρές του Αφγανιστάν, μια κίνηση που έχει που έχει ως στόχο να δείξουν ένα πιο ήπιο πρόσωπο.

Οι μαχητές, πολλοί από τους οποίους έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους πολεμώντας, έσπευσαν στα λούνα παρκ, αφού κατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο.

«Οι μουτζανεχντίν του Ισλαμικού Εμιράτου δεν επιτρέπεται να εισέρχονται σε θεματικά πάρκα με όπλα, φορώντας στρατιωτικές στολές ή με στρατιωτικά οχήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ στο Twitter.

«Είναι υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται με όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς των θεματικών πάρκων», πρόσθεσε.

Οι Ταλιμπάν έχουν τη φήμη σκληρών μαχητών, όμως από τον Αύγουστο, όταν ανέκτησαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, προσπαθούν να δείξουν ένα πιο μετριοπαθές πρόσωπο.

Ένα λούνα παρκ στην Καμπούλ, αλλά και ένα υδάτινο πάρκο σε δυτική συνοικία της αφγανικής πρωτεύουσας, είναι μεταξύ των δύο θεματικών πάρκων που προτιμούσαν οι Ταλιμπάν.

Μαχητές κρατώντας αυτόματα όπλα έκαναν ουρά για να μπουν στο καρουζέλ ή σε πειρατικά πλοία, με τους υπόλοιπους ανθρώπους να τους κοιτούν με τρόμο.

Οι περισσότεροι μαχητές με τους οποίους μίλησε το Reuters δεν είχαν πάει ξανά στην Καμπούλ μέχρι την κατάληψη της πόλης τον Αύγουστο και κάποιοι εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν το θεματικό πάρκο προτού επιστρέψουν στα καθήκοντά τους σε άλλες περιοχές του Αφγανιστάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ