ΚΟΣΜΟΣ

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Έχασε 29 δισ. δολάρια σε μία μέρα - Πτώση «ρεκόρ» των μετοχών της Meta

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Έχασε 29 δισ. δολάρια σε μία μέρα - Πτώση «ρεκόρ» των μετοχών της Meta
Είναι η πρώτη φορά που ο 37χρονος συνιδριτής του Facebook δεν κατατάσσεται ανάμεσα στους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, από το καλοκαίρι του 2015 EPA/ MICHAEL REYNOLDS

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είδε 29 δισεκατομμύρια δολάρια να εξαφανίζονται από την καθαρή του αξία όταν οι τιμές των μετοχών της Meta κατέρρευσαν μετά την τελευταία τριμηνιαία έκθεσή της.

Οι μετοχές της Meta υποχώρησαν σχεδόν 25% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία εσόδων, καθώς και μείωση των χρηστών του Facebook για πρώτη φορά στα 18 χρόνια ιστορίας της.

Ο αριθμός των καθημερινών ενεργών χρηστών του Facebook μειώθηκε κατά ένα εκατομμύριο, σε 1,929 δισεκατομμύρια χρ'ηστες, με την εταιρεία να κατηγορεί τον ανταγωνισμό από TikTok και YouTube.

«Tο TikTok είναι ήδη μεγάλος ανταγωνιστής και συνεχίζει να αναπτύσσεται με αρκετά γρήγορο ρυθμό» σχολίασε ο Ζάκερμπεργκ.

Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας έπεσε κατά περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια, παρασύροντας και την περιουσία του Ζάκερμπεργκ, η οποία συνδέεται κυρίως με τη μετοχή της Meta.

Με την τρέχουσα περιουσία του να αποτιμάται, σύμφωνα με το Forbes, στα 84,3 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι η πρώτη φορά που ο 37χρονος βαθύπλουτος επιχειρηματίας δεν κατατάσσεται ανάμεσα στους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, από το καλοκαίρι του 2015. Ο Ζάκερμπεργκ κατέχει σχεδόν το 13% της Meta, όπως πρόσφατα μετονομάστηκε η Facebook.

Πριν την κατάρρευση της μετοχής της Meta, ήταν στην 7η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ