ΚΟΣΜΟΣ

Μαρόκο: Αγωνιώδης προσπάθεια για τη διάσωση αγοριού που έπεσε σε βαθύ πηγάδι

Μαρόκο: Αγωνιώδης προσπάθεια για τη διάσωση αγοριού που έπεσε σε βαθύ πηγάδι
Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση, ενώ το παιδί βρίσκεται εγκλωβισμένο εδώ και τρεις ημέρες AP Photo/Mosa'ab Elshamy

Δραματική επιχείρηση διάσωσης ενός 5χρονου αγοριού που έχει εγκλωβιστεί εδώ και τρεις ημέρες σε πηγάδι βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μαρόκο.

Χιλιάδες Μαροκινοί παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη της επιχείρησης, μέσω social media και την τηλεόραση, καθιστώντας πρώτο trend στο twitter το hashtag #SaveRayan.

Οι τοπικές αρχές του Μαρόκου έχουν φτάσει σε μια κρίσιμη και τελική φάση για τη διάσωση του 5χρονου καθώς τρεις διασώστες άρχισαν να σκάβουν προσεκτικά οριζόντια για οκτώ μέτρα χρησιμοποιώντας τέσσερις σωλήνες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα moroccoworldnews.

Η επιχείρηση για τη διάσωση του Ραγιάν βρίσκεται σε εξέλιξη στην κοινότητα Tamorot στην επαρχία Chefchaouen του Μαρόκου, όπου το αγόρι έπεσε σε πηγάδι νερού την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου.

Από τη στιγμή που εντοπίστηκε το παιδί, οι διασώστες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα για να τον φθάσουν που δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό. Ο μικρός βρίσκεται σε βάθος 32 μέτρων.

Προς το παρόν, οι διασώστες έχουν καταφέρει να του κατεβάσουν με σχοινί νερό και οξυγόνο, ωστόσο η προσπάθεια για να καταφέρει το συνεργείο να τον πλησιάσει βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το Sky news, χιλιάδες Μαροκινοί παρακολουθούν τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα και στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης.

«Προσεύχομαι και παρακαλώ τον Θεό να βγει σώος και ασφαλής» δήλωσε η μητέρα του, προσθέτοντας: «Θεέ μου, σε παρακαλώ, απάλυνε τον πόνο μου και τον δικό του, μέσα σε αυτήν την τρύπα από σκόνη».

Την Πέμπτη, στη διάρκεια της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν πέντε μπουλντόζες, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα παράλληλο τούνελ για να πλησιάσουν οι διασώστες τον μικρό. Σήμερα, Παρασκευή, οι προσπάθειες βρίσκονται σε τελικό στάδιο και όλοι εύχονται να ευοδωθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ