ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Φορτίο χασίς με... πορτρέτο του Πούτιν ξεβράστηκε σε παραλία

Λιβύη: Φορτίο χασίς με... πορτρέτο του Πούτιν ξεβράστηκε σε παραλία
Οι πλάκες χασίς είχαν το πορτρέτο του Πούτιν, με κοστούμι και μαύρη γραβάτα facebook

Μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη βρέθηκαν οι άνδρες της δίωξης ναρκωτικών στη Λιβύη που ανακάλυψαν περισσότερες από 300 πλάκες ρητίνης κάνναβης στην πόλη Αλ Μαρτζ. Οι πλάκες χασίς, έφεραν στη συσκευασία τους μια φωτογραφία του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται οι πλάκες του χασίς, η μία πάνω στην άλλη, και το πορτρέτο του Πούτιν, με κοστούμι και μαύρη γραβάτα.

Συνολικά κατασχέθηκαν 323 πλάκες, βάρους 250 γραμμαρίων η καθεμία, στην πόλη Αλ Μαρτζ, στη βορειοανατολική Λιβύη, ανέφερε ένας αξιωματούχος αυτής της υπηρεσίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το φορτίο ξεβράστηκε σε μια παραλία κοντά στην Αλ Μαρτζ, ανέφερε ένα στέλεχος της υπηρεσίας, χωρίς να διευκρινίσει από πού προερχόταν, ούτε γιατί οι πλάκες εικονίζουν τον Πούτιν.

Οι λιβυκές αρχές συχνά διαπιστώνουν ότι τα ναρκωτικά που εντοπίζουν φέρουν παράξενες εικόνες: την Κυριακή, κατασχέθηκαν πλάκες χασίς με το σήμα μιας γαλλικής μάρκας ειδών πολυτελείας.

Η διακίνηση ναρκωτικών και νοθευμένου αλκοόλ έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στη Λιβύη, κυρίως επειδή τα σύνορα δεν φυλάσσονται καλά μετά την κατάρρευση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, το 2011.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ