ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Μακεδονία: Ο Πενταρόφσκι συνόδευσε 11χρονο κορίτσι που υπέστη bullying στο σχολείο

Βόρεια Μακεδονία: Ο Πενταρόφσκι συνόδευσε 11χρονο κορίτσι που υπέστη bullying στο σχολείο
Κρατώντας το χέρι της 11χρονης Έμπλα, ο Στέβο Πενταρόφσκι έστειλε μήνυμα ισότητας και ενσυναίσθησης Twitter/SPendarovski

Ο πρόεδρος της Βόρειας ΜακεδονίαςΣτέβο Πενταρόφσκι, συνόδευσε ένα 11χρονο κορίτσι με σύνδρομο Down στο σχολείο της, αφού έμαθε ότι δεχόταν bullying, ενώ ενθάρρυνε και υποστήριξε τους γονείς στον αγώνα τους για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών με άτυπη ανάπτυξη. 

Κρατώντας το χέρι της 11χρονης Έμπλα, ο Στέβο Πενταρόφσκι έστειλε μήνυμα ισότητας και ενσυναίσθησης συνοδεύοντας τη μικρή μαθήτρια στο σχολείο της, ενώ μίλησε επίσης με τους γονείς της για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικογένεια σε καθημερινή βάση.

«Η συμπεριφορά εκείνων που θέτουν σε κίνδυνο τα δικαιώματα των παιδιών είναι απαράδεκτη, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά με άτυπη ανάπτυξη», ανέφερε το γραφείο του προέδρου σε δελτίο τύπου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky News.

«Δεν πρέπει μόνο να απολαμβάνουν τα δικαιώματα που τους αξίζουν, αλλά και να νιώθουν ίσοι και ευπρόσδεκτοι στα θρανία και τα προαύλια των σχολείων. Είναι υποχρέωσή μας ως πολιτεία, αλλά και ως άτομα, και το βασικό στοιχείο αυτής της κοινής αποστολής είναι η ενσυναίσθηση» σημείωσε ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας.

«Είμαστε όλοι ίσοι σε αυτήν την κοινωνία. Ήρθα εδώ για να υποστηρίξω και να ευαισθητοποιήσω ότι η ένταξη είναι βασική αρχή» πρόσθεσε ο Πενταρόφσκι ενώ σε ανάρτησή του στα social media υπογράμμισε:

«Η συμμετοχή ως φιλοδοξία δεν πρέπει να παραμένει απλώς μια δηλωτική αρχή, αλλά να χρησιμοποιεί τις δυνατότητες των ατόμων με άτυπη ανάπτυξη. Η προκατάληψη δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην οικοδόμηση μιας ίσης και δίκαιης κοινωνίας για όλους. Η ενσυναίσθηση είναι ηθική μας υποχρέωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ