ΚΟΣΜΟΣ

Κρατική υπηρεσία της Καλιφόρνια μήνυσε την Tesla για φυλετικές διακρίσεις στον χώρο εργασίας

Κρατική υπηρεσία της Καλιφόρνια μήνυσε την Tesla για φυλετικές διακρίσεις στον χώρο εργασίας
Η εταιρεία απάντησε στις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τις «εσφαλμένες» και τόνισε πως «αντιτίθεται σθεναρά σε όλες τις μορφές διαχωρισμού και παρενόχλησης» AP Photo/Ben Margot

Αντιμέτωπη με σοβαρές καταγγελίες είναι η μεγάλη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, του δισεκατομμυριούχου Έλον Μάσκ, καθώς η κρατική υπηρεσία της Καλιφόρνια κατέθεσε μήνυση, κατηγορώντας την αυτοκινητοβιομηχανία για «φυλετικές διακρίσεις».

Η Υπηρεσία Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνια, που είναι υπεύθυνη για την προστασία των πολιτών της από τις διακρίσεις στην απασχόληση, τη στέγαση και τη βία που ξεκινά από το φυλετικό μίσος, δήλωσε ότι έχει «αποδείξεις ότι υπάρχει φυλετικός διαχωρισμός στο χώρο εργασίας στο εργοστάσιο του Tesla Fremont».

«Εκατοντάδες καταγγελίες από εργαζομένους για παρενόχληση μαύρων υπαλλήλων στο εργοστάσιο της Tesla στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, μας οδήγησαν στην υποβολή της μήνυσης» , λέει ο Κέβιν Κις, διευθυντής της Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι «φυλετικές προσβολές και διακρίσεις όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς και τις προαγωγές» και ο φάκελος αναφέρεται σε περιπτώσεις που φέρεται να συνέβησαν μέσα σε μια δεκαετία, όπως αναφέρει το CNNi.

Η εταιρεία απάντησε στις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τις «εσφαλμένες» και τόνισε πως «αντιτίθεται σθεναρά σε όλες τις μορφές διαχωρισμού και παρενόχλησης».

«Η επίθεση σε μια εταιρεία όπως η Tesla, η οποία έχει κάνει τόσο καλό για την Καλιφόρνια, δεν θα πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος μιας κυβερνητικής υπηρεσίας», ανέφερε ακόμη.

Υπενθυμίζεται πως το 2020, η Tesla κλήθηκε να αποζημιώσει Αφροαμερικανό εργαζόμενό της στο συγκεκριμένο εργοστάσιο με 137 εκατ. δολάρια, για περιστατικά παρενόχλησης και κακοποίησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ