Ινδονησία: Έκαναν διαλογισμό σε παραλία και παρασύρθηκαν από κύματα - Τουλάχιστον 10 νεκροί
Τουλάχιστον 10 Ινδονήσιοι, που έκαναν διαλογισμό σε παραλία, έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, όταν παρασύρθηκαν από κύματα.
Τα θύματα ήταν μέλη μιας ομάδας 23 ανθρώπων, που έκαναν διαλογισμό, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, σε μια παραλία του Παγιανγκάν, στην επαρχία Ανατολική Ιάβα.
«Βρίσκονταν πολύ κοντά στη θάλασσα και δεν μπόρεσαν να σωθούν, όταν παλιρροϊκά κύματα τους παρέσυραν», είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Χέρι Πουρνόμο, στο TVOne.
Δέκα πτώματα ανασύρθηκαν από τον ωκεανό και 12 άνθρωποι διασώθηκαν. Ένας 40χρονος αγνοείται.
Ο Πουρνόμο δεν ήταν σε θέση να μπει τι είδους τελετουργικό εξασκούσαν, όμως ανέφερε ότι ο γκουρού επέζησε της τραγωδίας και θα ανακριθεί.
Ο στρατιωτικός διοικητής της επαρχίας Μπατάρα Πανγκαριμπουάν δήλωσε στο TVOne ότι η παραλία συνήθως φυλάσσεται και κλείνει μετά τη δύση του ηλίου, όμως η ομάδα κατάφερε να μπει.
Οι αρχές κάλεσαν τους τουρίστες να μην κάνουν μπάνιο ούτε να προσεγγίζουν το νερό, λόγω του κινδύνου των κυμάτων.
Τον περασμένο χρόνο, δύο Ινδονήσιοι τουρίστες πέθαναν όταν παρασύρθηκαν από κύματα σε μια παραλία του Μαλάνγκ, στο ανατολικό τμήμα της Ιάβας.
Πάνω από 1000 έλεγχοι στην Αττική την τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς - Έως 90.000 ευρώ τα πρόστιμα
11:36
Η Paramount δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια για την εξαγορά της Warner Bros - Η νέα προσφορά
11:30
ΔΥΠΑ: Nέα εργαστήρια συμβουλευτικής τον Μάρτιο - Άμεση διασύνδεση με την αγορά εργασίας
11:27
Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο 47χρονος που είχε αποδράσει από το Ιπποκράτειο
11:21