ΚΟΣΜΟΣ

Σκότλαντ Γιαρντ: Έρευνα για τις απειλές στο Telegram κατά του επικεφαλής των Εργατικών

Σκότλαντ Γιαρντ: Έρευνα για τις απειλές στο Telegram κατά του επικεφαλής των Εργατικών
Επώνυμα μηνύματα ζητούσαν «την εκτέλεση» και «τον απαγχονισμό» του Κιρ Στάρμερ Jessica Taylor/UK Parliament via AP

Έρευνες ξεκίνησε η Σκότλαντ Γιάρντ για τις απειλές κατά της ζωής που έγιναν από χρήστες στην πλατφόρμα κρυπτογραφημένης ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram προς τον ηγέτη των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ.

Τα μηνύματα στάλθηκαν στον απόηχο του προπηλακισμού που δέχθηκε ο Στάρμερ από συγκεντρωμένο πλήθος αντιεμβολιαστών στο Λονδίνο και τις κατηγορίες του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι ο Στάρμερ έχει συγκαλύψει παιδοβιαστές.

Ο λόγος για την υπόθεση του Τζίμι Σάβιλ, παραγωγού και dj ο οποίος είχε κατηγορηθεί το 2009 για πολλαπλές απόπειρες βιασμών, βιασμούς και αποπλανήσεις ανήλικων κοριτσιών. Διάφοροι ακροδεξιοί θύλακες κατηγορούν τον Στάρμερ ότι ολιγώρησε στην διερεύνηση των καταγγελιών όσο βρισκόταν στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα.

Αυτή την αφήγηση αναπαρήγαγε και ο Μπόρις Τζόνσον ως απάντηση στον ηγέτη των Εργατικών για την κριτική που του ασκεί για την υπόθεση «partygate», στην οποία εμπλέκεται άμεσα ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Από τη μεριά του ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος κατηγορεί τον Τζόνσον ως συνειδητό υποκινητή της επίθεσης εναντίον του, καθώς όπως είπε δεν είχε ποτέ μέχρι τώρα χαρακτηρισθεί από επίσημα χείλη «προστάτης παιδοβιαστών».

Ακόμη και βουλευτές των Τόρις επέκριναν την ενέργεια του Τζόνσον, λέγοντας ότι τέτοιου είδους παραφιλολογία θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα του Κιρ Στάρμερ.

Τα αποδεικτικά στοιχεία που εκκίνησαν την έρευνα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου συνελέχθησαν από το γραφείο του Κιρ Στάρμερ, και περιλαμβάνουν επώνυμα μηνύματα χρηστών που ζητούν «την εκτέλεση» και «τον απαγχονισμό του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ