ΚΟΣΜΟΣ

Στις Βρυξέλλες το «κομβόι της ελευθερίας» με εκατοντάδες οχήματα - Προειδοποιήσεις από τις Αρχές

Στις Βρυξέλλες το «κομβόι της ελευθερίας» με εκατοντάδες οχήματα - Προειδοποιήσεις από τις Αρχές
Το πρωί της Δευτέρας, η αστυνομία ανέφερε «μικρές ομάδες» διαδηλωτών στους αυτοκινητόδρομους προς τις Βρυξέλλες AP Photo/Olivier Matthys

Κυκλοφοριακή συμφόρηση αναμένεται στις Βρυξέλλες καθώς παρά την απαγόρευσή του από τις βελγικές αρχές, κάποια οχήματα από το «κομβόι της ελευθερίας», που αντιτίθεται στα υγειονομικά μέτρα, έχουν ήδη φτάσει στην πόλη και κάποια κατευθύνονται προς τα εκεί.

Οι βελγικές Αρχές υπενθύμισαν στους συμμετέχοντες, που οργανώνονται από τα κοινωνικά δίκτυα, ότι απαγορεύεται η πρόσβαση της διαδήλωσης στη βελγική πρωτεύουσα.

Μερικοί διαδηλωτές που πήραν μέρος στο «κομβόι ελευθερίας» της Γαλλίας, έφυγαν χθες, Κυριακή, από το Παρίσι με κατεύθυνση τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, το βράδυ εκατοντάδες διαδηλωτές ήταν συγκεντρωμένοι στη Λίλλη της Γαλλίας, στα σύνορα με το Βέλγιο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις αναπτύσσονταν στις Βρυξέλλες και στα γαλλοβελγικά σύνορα.

Το πρωί της Δευτέρας, η αστυνομία ανέφερε «μικρές ομάδες» διαδηλωτών στους αυτοκινητόδρομους προς τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το βελγικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «RTBF», από 50 έως 100 οχήματα είχαν ήδη περάσει τα σύνορα από τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής, ενώ σήμερα αναμένονται εκατοντάδες οχήματα να διασκορπιστούν στην πρωτεύουσα.

Επιπλέον, η αστυνομία, η οποία συμβουλεύει από τους πολίτες να μη χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους με κατεύθυνση τις Βρυξέλλες, ενώ ένα βασικό τμήμα του αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στην πόλη έχει κλείσει, ενώ γίνονται έλεγχοι στον εξωτερικό δακτύλιο των Βρυξελλών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ