ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Θετική στον κορωνοϊό η Καμίλα

Βρετανία: Θετική στον κορωνοϊό η Καμίλα
Η σύζυγος του Κάρολου είναι εμβολιασμένη έναντι της Covid-19 AP Photo/Matt Dunham, Pool, File

Η σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Καρόλου, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι.

«Η Αυτής Βασιλική Υψηλότητα Δούκισσα της Κορνουάλης, βρέθηκε θετική στην COVID-19 και είναι σε απομόνωση», ανέφερε το Κλάρενς Χάουζ. «Συνεχίζουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες της κυβέρνησης».

Ο 73χρονος Κάρολος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό για δεύτερη φορά την περασμένη εβδομάδα. Το Κλάρενς Χάουζ δεν έχει εκδώσει νέα ανακοίνωση ούτε για την κατάσταση της υγείας του ούτε έδωσε άλλες λεπτομέρειες για την υγεία της συζύγου του.

Τόσο ο Κάρολος όσο και η Καμίλα είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της COVID-19, συμπεριλαμβανομένης και της ενισχυτικής δόσης.

Πηγή από το περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας είπε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι ο Κάρολος είχε συναντήσει τη μητέρα του, τη βασίλισσα Ελισάβετ, δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Σύμφωνα με την πηγή, εκείνη τη στιγμή η Ελισάβετ δεν εμφάνιζε συμπτώματα, αλλά η κατάστασή της είναι υπό παρακολούθηση.

Την πρώτη φορά που νόσησε ο Κάρολος ήταν τον Μάρτιο του 2020, όταν δήλωσε πως ήταν «τυχερός» που εμφάνισε μόνο ήπια συμπτώματα. Ο γιος του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, επίσης προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό λίγο μετά τον πατέρα του το 2020.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ