ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Σχεδιάζει ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στη Μεσόγειο - Βομβαρδιστικά και πολεμικά πλοία στη Συρία

Ρωσία: Σχεδιάζει ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στη Μεσόγειο - Βομβαρδιστικά και πολεμικά πλοία στη Συρία
Αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων τύπου Tu-22M3 και MiG-31K εξοπλισμένα με πυραύλους Kinjal έχουν φθάσει στην αεροπορική βάση Χμεϊμίμ στην Συρία AP

Ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο σχεδιάζει η Ρωσία και για το σκοπό αυτό έχει μεταφέρει βομβαρδιστικά και αεροσκάφη με υπερηχητικούς πυραύλους στη βάση της στη Συρία όπως μετέδωσαν την Τρίτη τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία RIA και TASS.

Αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων τύπου Tu-22M3 και MiG-31K εξοπλισμένα με πυραύλους Kinjal έχουν φθάσει στην αεροπορική βάση Χμεϊμίμ στην Συρία για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικο - ναυτικές ασκήσεις του Πολεμικού Στόλου στην Μεσόγειο, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πιλότοι των αεροσκαφών πέταξαν από την αεροπορική τους βάση έως την Συρία, διανύοντας μια απόσταση μεγαλύτερη των 1.500 χιλιομέτρων.

Στις ασκήσεις που θα λάβουν χώρα στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου θα συμμετάσχουν πλοία από διαφορετικούς στόλους του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, ανέφεραν τα ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα σήμερα Τρίτη, η Ρωσία ανακοίνωσε σχέδια για παρόμοιες ασκήσεις στη Θάλασσα Μπάρεντς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας , περίπου 20 πλοία και πλοία συνοδείας και περισσότερα από 10 αεροσκάφη του Στρατού και της αντιαεροπορικής Άμυνας του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας ξεκίνησαν την διεξαγωγή προγραμματισμένων ασκήσεων στην Θάλασσα Μπάρεντς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ