ΚΟΣΜΟΣ

American Airlines: Επιβάτης που δεν πίστευε ότι είναι εν πτήσει ακινητοποιήθηκε με... καφετιέρα

American Airlines: Επιβάτης που δεν πίστευε ότι είναι εν πτήσει ακινητοποιήθηκε με... καφετιέρα
O 50χρονος επιβάτες νόμιζε ότι οι αεροσυνοδοί του έλεγαν ψέματα και προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα εξόδου του αεροσκάφους Unsplash/Aleksei Zaitcev

Πτήση της American Airlines από το Λος Άντζελες με προορισμό την Ουάσινγκτον αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Κάνσας Σίτι, το απόγευμα της Κυριακής, εξαιτίας «ενός απείθαρχου επιβάτη», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η πτήση αναγκάστηκε να αλλάξει προορισμό λόγω ενός επιβάτη που αρχικά είπε στις αεροσυνοδούς ότι κάποιοι «προσπαθούσαν να τον βλάψουν και τον ακολούθησαν στο αεροπλάνο».

Όταν ρωτήθηκε πώς έμοιαζαν τα άτομα αυτά, ο 50χρονος επιβάτης απάντησε ότι ο ένας καθόταν δίπλα του στο αεροπλάνο και ένας άλλος είχε ένα μαχαίρι, χωρίς κάτι τέτοιο να ισχύει. Μια αεροσυνοδός πήρε το τηλέφωνό του και είδε ότι προσπάθησε να καλέσει το 911.

Λίγο αφού τον συνόδευσε στη θέση του, εκείνος ζήτησε ένα ποτήρι νερό. Στη συνέχεια περπάτησε προς την περιοχή του πιλοτηρίου του αεροπλάνου και είπε στους αεροσυνοδούς ότι το αεροπλάνο δεν πετούσε και ότι οι αεροσυνοδοί του έλεγαν ψέματα.

Μετά άρπαξε μερικά πλαστικά μαχαιροπίρουνα και ένα μικρό μπουκάλι σαμπάνιας, το οποίο προσπάθησε να σπάσει στο ύψος του λαιμού του μπουκαλιού σε έναν πάγκο. Άρχισε να κλωτσάει και να σπρώχνει το καρότσι των αεροσυνοδών προς τα μέλη του πληρώματος, ενώ δεν δίστασε να επιχειρήσει να ανοίξει την πόρτα εξόδου του αεροπλάνου.

«Μια αεροσυνοδός άρπαξε μια καφετιέρα και χτύπησε τον άνδρα δύο φορές στο κεφάλι», ανέφερε η ανακοίνωση, ενώ πολλοί επιβάτες μπήκαν μπροστά για να βοηθήσουν τις αεροσυνοδούς.

Ο 50χρονος συνελήφθη και κατηγορήθηκε για επίθεση και εκφοβισμό αεροσυνοδού και ως εκ τούτου παρέμβαση στην εκτέλεση των καθηκόντων του, σύμφωνα με δελτίο τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ