ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ισόβια σε Γερμανό που χτύπησε μέχρι θανάτου με πέτρα τη σύζυγο και το γιο του

Ισπανία: Ισόβια σε Γερμανό που χτύπησε μέχρι θανάτου με πέτρα τη σύζυγο και το γιο του
Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να σκοτώσει και τον άλλο γιο του, ηλικίας τότε επτά ετών, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει (Φωτογραφία αρχείου) AP Photo

Δικαστήριο στην Ισπανία καταδίκασε έναν Γερμανό σε ισόβια κάθειρξη την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου επειδή χτύπησε μέχρι θανάτου τη σύζυγο και τον γιο του με πέτρα σε μια σπηλιά στο παραθεριστικό νησί της Τενερίφης.

Ο Τόμας Χάντρικ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για «τη δολοφονία τον (Απρίλιο) του 2019 της συζύγου και ενός εκ των γιων του με μια πέτρα», ανέφερε το δικαστήριο σε ένα δελτίο τύπου.

Ο Χάντρικ καταδικάστηκε, επίσης, επειδή επιχείρησε να σκοτώσει τον άλλο γιο του, ηλικίας τότε επτά ετών, «χωρίς να το πετύχει, διότι το παιδί κατάφερε να ξεφύγει και να επιζήσει, έχοντας διανύσει πεζή μια μεγάλη απόσταση σε μια απομακρυσμένη, ακατοίκητη ζώνη του νησιού.

Στις 23 Απριλίου του 2019, ο Τόμας Χάντρικ, ηλικίας τότε 43 ετών, «οδήγησε εσκεμμένα τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, ηλικίας 10 και 7 ετών, σε μια σπηλιά, που βρισκόταν ανάμεσα σε δύο φαράγγια, σε μια ορεινή περιοχή, «όπου δεν θα μπορούσε να τους βοηθήσει κανείς», στην κοινότητα Αντέχε, στο νότιο τμήμα της νήσου.

Εκεί, «χτύπησε (τη σύζυγό του) πολλές φορές (…) με τα χέρια του και με τη βοήθεια μιας πέτρας» εωσότου τη σκοτώσει, διευκρινίζει το δικαστήριο στην ετυμηγορία του.

Όταν ο μεγαλύτερος γιος παρενέβη για να προστατεύσει τη μητέρα του, ο πατέρας του του επιφύλαξε την ίδια τύχη, ενώ το επτάχρονο αγόρι κατάφερε να διαφύγει και να ειδοποιήσει τις αρχές, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη του πατέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ