Γάλλος ΥΠΕΞ: «Τα πάντα είναι πιθανά» στην ουκρανική κρίση
Ανανεώθηκε:
«Τα πάντα είναι πιθανά» σε ό,τι αφορά το τι θα συμβεί στη συνέχεια στα σύνορα της Ουκρανίας, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.
«Τα πάντα είναι πιθανά, και μια μαζική εισβολή των ρωσικών δυνάμων σε ουκρανικό έδαφος και οι διπλωματικές συζητήσεις που ζητάμε εδώ και καιρό», δήλωσε ο Λεντριάν στον τηλεοπτικό σταθμό LCI.
Ο Λεντριάν διερωτήθηκε εάν οι αποχωρήσεις ρωσικών στρατευμάτων που ανακοινώθηκαν, κοντά στην Ουκρανία, είναι πραγματική αποχώρηση ή απλά «εναλλαγή» στρατευμάτων.
«Προσωπικά προτιμώ, πέρα από τις λέξεις, τα γεγονότα και εύχομαι να μπορέσουμε να δούμε ότι δεν πρόκεται για εναλλαγές αλλά για αποχώρηση», είπε.
Την ίδια ώρα, ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Άλμπαρες δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να ξεκινήσει την αποκλιμάκωση της κρίσης στα ουκρανικά σύνορα καθώς το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέτουν καμία απειλή.
«Ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η ΕΕ έχουν κρυμμένη ατζέντα ή κρυμμένα συμφέροντα ή οτιδήποτε που δεν μπορεί να εξηγηθεί», δήλωσε ο Άλμπαρες στον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero. «Ο πόλεμος μπορεί απολύτως να αποφευχθεί και είναι περιττός».
SPONSORED
Πανελλήνιες 2026: Τι χρειάζονται τα παιδιά για να διαχειριστούν το άγχος
10:50
LIVE η δεύτερη ημέρα του 16ου Συνεδρίου της ΝΔ - Ποιοι θα μιλήσουν
10:41
Ισχυρό μήνυμα της Ελλάδας σε αγορές και οίκους αξιολόγησης, η πρόωρη αποπληρωμή χρέους 6,9 δισ.
10:32
Άγιοι Ανάργυροι: Νέα υπόθεση με παιδιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες - Χειροπέδες στους γονείς
10:23