ΚΟΣΜΟΣ

Γάλλος ΥΠΕΞ: «Τα πάντα είναι πιθανά» στην ουκρανική κρίση

Γάλλος ΥΠΕΞ: «Τα πάντα είναι πιθανά» στην ουκρανική κρίση
Ακόμη και μια μαζική εισβολή των ρωσικών δυνάμων σε ουκρανικό έδαφος, «βλέπει» ο Γάλλος ΥΠΕΞ AP Photo/Andreea Alexandru

«Τα πάντα είναι πιθανά» σε ό,τι αφορά το τι θα συμβεί στη συνέχεια στα σύνορα της Ουκρανίας, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

«Τα πάντα είναι πιθανά, και μια μαζική εισβολή των ρωσικών δυνάμων σε ουκρανικό έδαφος και οι διπλωματικές συζητήσεις που ζητάμε εδώ και καιρό», δήλωσε ο Λεντριάν στον τηλεοπτικό σταθμό LCI.

Ο Λεντριάν διερωτήθηκε εάν οι αποχωρήσεις ρωσικών στρατευμάτων που ανακοινώθηκαν, κοντά στην Ουκρανία, είναι πραγματική αποχώρηση ή απλά «εναλλαγή» στρατευμάτων.

«Προσωπικά προτιμώ, πέρα από τις λέξεις, τα γεγονότα και εύχομαι να μπορέσουμε να δούμε ότι δεν πρόκεται για εναλλαγές αλλά για αποχώρηση», είπε.

Την ίδια ώρα, ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Άλμπαρες δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να ξεκινήσει την αποκλιμάκωση της κρίσης στα ουκρανικά σύνορα καθώς το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέτουν καμία απειλή.

«Ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η ΕΕ έχουν κρυμμένη ατζέντα ή κρυμμένα συμφέροντα ή οτιδήποτε που δεν μπορεί να εξηγηθεί», δήλωσε ο Άλμπαρες στον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero. «Ο πόλεμος μπορεί απολύτως να αποφευχθεί και είναι περιττός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ