ΚΟΣΜΟΣ

Κακοκαιρία «Γιούνις»: Η στιγμή που ένα τεράστιο δέντρο καταρρέει σε δρόμο της Κορνουάλης

Κακοκαιρία «Γιούνις»: Η στιγμή που ένα τεράστιο δέντρο καταρρέει σε δρόμο της Κορνουάλης
Η κακοκαιρία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε εννέα ανθρώπους AP Photo/Michael Corder

Χαρακτηριστικά τυφώνα αρχίζει να λαμβάνει η καταιγίδα Γιούνις, η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη νοτιοανατολική Αγγλία και αφήνει στο πέρασμά της νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές. 

Η κακοκαιρία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε εννέα ανθρώπους. Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και οι εταιρείες ενέργειας κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, Σαντίκ Καν, κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους ενώ ανάλογη σύσταση έλαβαν και οι κάτοικοι της υπόλοιπης νοτιοανατολικής Αγγλίας, καθώς και της δυτικής Ουαλίας.

Εκατοντάδες σχολεία και κολέγια είναι κλειστά σε Αγγλία και Ουαλία, ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στον αγγλικό Νότο. Ακυρώθηκαν και πτήσεις αεροπορικών εταιριών όπως της British Airways.

Στην Κορνουάλη μια ερασιτεχνική κάμερα κατέγραψε την κατάρρευση ενός δέντρου. Στην περιοχή αυτή, όπως και στο Ντέβον ισχύει κόκκινη προειδοποίηση, ενώ πολλοί δρόμοι είναι μπλοκαρισμένοι από πεσμένα δέντρα και άλλα αντικείμενα.

https://www.instagram.com/p/CaH58WVLqiy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ