ΚΟΣΜΟΣ

Στη Λευκωσία ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς

Στη Λευκωσία ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς
Τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο με θέμα συζήτησης το Κυπριακό και Μεταναστευτικό ζήτημα πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς Johanna Geron, Pool via AP

Στην Κύπρο βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος κατά την τριήμερη επίσκεψή του, θα έχει σειρά επαφών με αντικείμενο το Μεταναστευτικό και το Κυπριακό.

Το σημερινό πρόγραμμα του κ. Σχοινά περιλαμβάνει αρχικά ομιλία σε Ημερίδα για το Μέλλον της Ευρώπης, που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης και το Wilfried Martens Center For European Studies στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Αύριο Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή. Στη συνέχεια, όπως είναι προγραμματισμένο, αναμένεται να επισκεφθούν από κοινού την Πράσινη Γραμμή, καθώς και έργα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κύπρο.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα έχει πολλές επαφές, όπως αποκαλύπτεται από το πρόγραμμά του. Αρχικά, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε ότι θα προηγηθεί τελετή υπογραφής συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΕΕ για το μεταναστευτικό, την οποία θα υπογράψει με τον υπουργό Εσωτερικών Ν. Νουρή.

Κατά την τριήμερη επίσκεψη του κ. Σχοινά, έχουν προγραμματιστεί και άλλες συναντήσεις με υψηλόβαθμα πρόσωπα. Συγκεκριμένα, συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν επίσης με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, Αννίτα Δημητρίου, με τους υπουργούς Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, Δικαιοσύνης & Δημοσίας Τάξεως Στέφη Δράκου και Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Πρόδρομο Προδρόμου. Επιπλέον, συναντήσεις αναμένεται να γίνουν και με τοπικούς πολιτικούς, με τους οποίους θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της μετανάστευσης, των εξωτερικών σχέσεων, της υγείας, της εκπαίδευσης και της ασφάλειας.

Στη συνέχεια, θα προβεί σε διαθρησκευτικό διάλογο με τους θρησκευτικούς εκπροσώπους της Κύπρου.

Επίσης, κατά τη διαμονή του στην Κύπρο αναμένεται να παραχωρήσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και θα έρθει σε επαφή με φοιτητές, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ