ΚΟΣΜΟΣ

Θετική στον κορωνοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ - Την «κόλλησε» ο Κάρολος

Θετική στον κορωνοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ - Την «κόλλησε» ο Κάρολος
Η μακροβιότερη και γηραιότερη μονάρχης στον κόσμο εμφανίζει «ήπια» συμπτώματα» Steve Parsons, Pool via AP, File

Θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε η βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας Ελισάβετ, σύμφωνα με ανακοίνωση από το παλάτι του Μπάκιγχαμ. 

Σύμφωνα με το παλάτι, η μονάρχης αντιμετωπίζει «ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα», αλλά αναμένει να συνεχίσει τα «ελαφριά καθήκοντά» της στο Ουίνδσορ την ερχόμενη εβδομάδα.

«Θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα ακολουθήσει όλες τις κατάλληλες οδηγίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το παλάτι.

Η βασίλισσα είχε έρθει σε επαφή με τον μεγαλύτερο γιο και κληρονόμο της, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, ο οποίος βρέθηκε θετικός την περασμένη εβδομάδα.

Η υγεία της βασίλισσας, της μακροβιότερης και γηραιότερης μονάρχη στον κόσμο, βρίσκεται στο προσκήνιο αφού τον περασμένο Οκτώβριο είχε περάσει μια νύχτα στο νοσοκομείο για αδιευκρίνιστο λόγο και έλαβε σύσταση από τους γιατρούς να ξεκουραστεί.

Την Τετάρτη η βασίλισσα Ελισάβετ ενημέρωσε το προσωπικό των Ανακτόρων ότι δεν μπορεί να κινηθεί εύκολα μετά την πρώτη δια ζώσης εκτέλεση των καθηκόντων της αφότου ο γιος της, ο πρίγκιπας Κάρολος, βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ