ΚΟΣΜΟΣ

Το Νέο Δελχί καλεί τους Iνδούς πολίτες να εγκαταλείψουν προσωρινά την Ουκρανία

Το Νέο Δελχί καλεί τους Iνδούς πολίτες να εγκαταλείψουν προσωρινά την Ουκρανία
Είναι η δεύτερη φορά που η ινδική πρεσβεία καλεί τους φοιτητές της χώρας της να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης (AP Photo/Gregorio Borgia)

Ενόψει της ουκρανικής κρίσης η πρεσβεία της Ινδίας στο Κίεβο κάλεσε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν προσωρινά την Ουκρανία επικαλούμενη «εντάσεις και αβεβαιότητες» που σχετίζονται με την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στη χώρα.

«Δεδομένων των συνεχιζόμενων υψηλών επιπέδων των εντάσεων και των αβεβαιοτήτων σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία όλοι οι Ινδοί υπήκοοι των οποίων η παραμονή δεν κρίνεται απαραίτητη και όλοι οι Ινδοί φοιτητές καλούνται προσωρινά να εγκαταλείψουν την Ουκρανία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία.

Η πρεσβεία κάλεσε ακόμη τους Ινδούς να κάνουν χρήση όλων των διαθέσιμων εμπορικών και ιδιωτικών πτήσεων για να απομακρυνθούν από τη χώρα.

Αυτή είναι η δεύτερη έκκληση που απευθύνει η ινδική πρεσβεία για το ίδιο θέμα. Προηγουμένως, το Νέο Δελχί χρησιμοποίησε ηπιότερη φρασεολογία συστήνοντας «τη σκέψη για απομάκρυνση από την Ουκρανία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ