ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία - Καταιγίδα «Φράνκλιν»: Εκατοντάδες οικογένειες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Βρετανία - Καταιγίδα «Φράνκλιν»: Εκατοντάδες οικογένειες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση για ανεμοστρόβιλο στο νότιο τμήμα της Βρετανίας (Jacob King/PA via AP)

Προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλο στο νότιο τμήμα της χώρας εξέδωσε σε ανακοίνωσή της η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας, μετά την καταιγίδα «Φράνκλιν» που προκάλεσε πολλά προβλήματα με το πέρασμά της.

Ήδη περισσότερες από 400 οικογένειες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στο νότιο Μάντσεστερ μετά τις σφοδρές πλημμύρες που προκαλεί η «Φράνκλιν», η τρίτη κατά σειρά καταιγίδα του 2022, με ανέμους ταχύτητας 60 μίλια ανά ώρα ακόμη και ανεμοστρόβιλους.

Εν τω μεταξύ, δύο «σοβαρές» προειδοποιήσεις για πλημμύρες όπου οι βροχοπτώσεις αποτελούν «κίνδυνο για τη ζωή» έχουν εκδοθεί για την ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ, ενώ ήδη 155.000 άνθρωποι εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ρεύμα μετά την καταιγίδα Γιούνις που σάρωσε τη χώρα την Παρασκευή, που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται ότι η καταιγίδα «Γιούνις» που έπληξε τη βορειοδυτική Ευρώπη άφησε πίσω της τουλάχιστον 14 νεκρούς και προκάλεσε πολλές ζημιές. Πριν ακόμα οι τοπικές αρχές προλάβουν να διορθώσουν τα προβλήματα στις πόλεις που επλήγησαν από την καταιγίδα, ακολούθησε μία δεύτερη το πρωί της Δευτέρας 21 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η καταιγίδα Φράνκλιν, συνοδεύεται από «θυελλώδεις δυτικούς ανέμους με ισχυρές και καταστροφικές ριπές». Γι΄αυτό τον λόγο έχει εκδοθεί κίτρινη προειδοποίηση για τη Βόρεια Ιρλανδία, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία της Βρετανίας.

Σύμφωνα με την Ένωση Βρετανικών Ασφαλιστικών Εταιρειών, ο καθαρισμός από τις καταστροφές που προκλήθηκαν έως τώρα από τα άσχημα καιρικά φαινόμενα μπορεί να κοστίσει πάνω από 300 εκατομμύρια λίρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ