ΚΟΣΜΟΣ

«Συναγερμός» στο Άμστερνταμ: Ομηρία σε κατάστημα της Apple

«Συναγερμός» στο Άμστερνταμ: Ομηρία σε κατάστημα της Apple
Screen Grab

Μεγάλη κινητοποίηση της ολλανδικής αστυνομίας υπάρχει έξω από κατάστημα της Apple στο κέντρο του Άμστερνταμ, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται ομηρία πιθανώς μετά από απόπειρα ληστείας.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του δικτύου AT5 δείχνουν έναν ένοπλο άνδρα που κρατά όμηρο έναν άλλο.

Έξω από το κατάστημα της Apple έχουν αναπτυχθεί άνδρες των ειδικών δυνάμεων της ολλανδικής αστυνομίας.

«Υπάρχει ένα άτομο οπλισμένο μέσα στο κατάστημα… η αστυνομία βρίσκεται με πολλές μονάδες και ειδικές δυνάμεις στο σημείο και καταβάλλει προσπάθειες για να ελέγξει την κατάσταση», αναφέρει η ολλανδική αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Περιορίζουμε την πληροφόρηση για την κατάσταση στο κατάστημα της Apple… προκειμένου να μην προκαλέσουμε προβλήματα στην έρευνα και στις προσπάθειες που καταβάλλονται εκεί», συμπληρώνει. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των ατόμων που κρατούνται όμηροι.

Η αστυνομία εκκένωσε την πλατεία που βρίσκεται στη νότια πλευρά του εμπορικού κέντρου του Άμστερνταμ και ζήτησε από τους περίοικους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μη βγουν προσπαθώντας να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Στο Άμστερνταμ, τη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, καταγράφηκαν τέσσερις ένοπλες ληστείες σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας το 2021, υποχρεώνοντας τις εταιρείες να μειώσουν τον αριθμό των συσκευών που διατηρούν στα καταστήματα για να περιορίσουν τις απώλειες σε ανάλογες επιθέσεις. Ωστόσο, καμία από τις προηγούμενες 4 ληστείες δεν σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ολλανδία οι ομηρίες είναι εξαιρετικά σπάνιες. Το 2015 ένοπλος εισέβαλε σε τηλεοπτικό στούντιο, προσπαθώντας να γνωστοποιήσει τα αιτήματά του σε ζωντανή μετάδοση. Κανείς δεν τραυματίστηκε και ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Το 2002 ένοπλος κρατούσε ομήρους σε γραφεία που εσφαλμένα νόμιζε πως ανήκαν στην Philips Electronics. Έβαλε τέλος στη ζωή του και δεν έκανε κακό σε κάποιον όμηρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ