Παραλύουν τα γερμανικά αεροδρόμια από την απεργία των εργαζομένων
Για ταλαιπωρία και μεγάλες καθυστερήσεις ετοιμάζονται όσοι ταξιδεύουν αεροπορικά μέσω Γερμανίας μετά την κήρυξη απεργίας των υπαλλήλων που εργάζονται στα αεροδρόμια διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς.
Η Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας, ανακοίνωσε την ακύρωση 900 πτήσεων από και προς τα γερμανικά αεροδρόμια, μεταξύ αυτών της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, που αντιστοιχούν στο 60% της ημερήσιας μετακίνησής της.
Η αποχή των εργαζομένων από υπηρεσίες εδάφους, ελέγχους ασφαλείας, πυρόσβεση και υπηρεσίες επιβίβασης θα επηρεάσουν σημαντικά τη λειτουργία των αεροδρομίων της Γερμανίας και η διαχειρίστρια εταιρία Fraport, προειδοποίησε ότι θα χρειαστούν μια με δυο ημέρες για την πλήρη εξομάλυνση των λειτουργιών.
Το προσωπικό του αεροδρομίου στο Μόναχο θα απεργήσουν καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας σήμερα, ενώ στην Φρανκφούρτη, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, η απεργία αναμένεται να λήξει το μεσημέρι. Το αεροδρόμιο του Μονάχου ανακοίνωσε ότι περίπου 700 από τις 1.100 προγραμματισμένες πτήσεις έχουν ακυρωθεί.
Το συνδικάτο Verdi εκπροσωπεί μια μεγάλη γκάμα εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, σε όλη την Γερμανία, περίπου 2,41 εκατομμύρια ανθρώπους.
Σύμφωνα με το συνδικάτο, αυτή η απεργία συνιστά προειδοποίηση καθώς οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς θα ξεκινήσουν την Πέμπτη.
Το συνδικάτο ζητά αύξηση μισθών κατά 6% για τα μέλη του.
Δήμος Καλλιθέας για τον αγωγό «σιντριβάνι»: «Το ίδιο συμβάν θα επαναληφθεί»
14:56
Αγρότες: Επ’ αόριστον ο αποκλεισμός της Εγνατίας στον κόμβο Κερδυλλίων
14:55
Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ: Ανάμεσα τους γιατροί και φαρμακοποιός
14:47
ΚΚΕ: Ο κρατικός μηχανισμός επιδεικνύει ζήλο κατά των αγροτών και όχι για να προστατέψει τους πολίτες
14:47