ΚΟΣΜΟΣ

Εκδόθηκε ο Αμπντεσλάμ στην Γαλλία

Εκδόθηκε ο Αμπντεσλάμ στην Γαλλία
Κάμερες ασφαλείας σε βενζινάδικο που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, είχαν καταγράψει τις κινήσεις του Αμπντεσλάμ και των συνεργών του, αμέσως μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι BFMTV

Με άκρα μυστικότητα ο τζιχαντιστής Σαλά Αμπντεσλάμ μεταφέρθηκε στην Γαλλία από τις βελγικές αρχές μετά από αίτημα έκδοσής του από τις γαλλικές αρχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας DH, που επικαλείται πηγές μέσα από τις φυλακές όπου κρατούνταν ο Αμπντεσλάμ, χθες το βράδυπραγματοποιήθηκε η μεταφορά του στην Γαλλία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μεταφορά του στέφθηκε με επιτυχία και υπό απόλυτη μυστικότητα ώστε να μην διακινδυνεύσει το εγχείρημα.

Σύμφωνα με το γαλλικό itele, ο Αμπντεσλάμ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην αεροπορική βάση του Villacoublay, που βρισκεται κοντά στο Παρίσι, σήμερα το πρωί.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες της μετακίνησης ωστόσο ελήφθησαν, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος απόδρασης και ο διαβόητος τρομοκράτης βρίσκεται πλέον στα χέρια της γαλλικής δικαιοσύνης ενώ εντός της ημέρας θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Όπως ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης Ζαν-Ζακ Ουρβοάς, ο Αμπντεσλάμ θα κρατηθεί σε συνθήκες απομόνωσης σε φυλακή της περιοχής του Παρισιού. "Θα τον αναλάβει ειδικά μια ομάδα επιτήρησης, που αποτελείται από σκληραγωγημένους φύλακες, εκπαιδευμένους στην κράτηση προσώπων που φημίζονται ως επικίνδυνα", διευκρίνισε ο Ουρβοάς.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ θα εγκλειστεί στη φυλακή του Φλερί-Μεροζί, 30 χλμ. νότια του Παρισιού.

Ο Αμπντεσλάμ κρατούνταν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Βέλγιο μετά την σύλληψή του στις Βρυξέλλες, έπειτα από αστυνομική έφοδο σε διαμέρισμα, μόλις τέσσερις ημέρες πριν οι συνεργοί του υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και τον σταθμό του μετρό στο Μάλμπεκ.

Αμέσως μετά την σύλληψή του, ο Αμπντεσλάμ κατέστησε σαφές πως δεν επιθυμεί να εκδοθεί στην Γαλλία. Όμως, στην συνέχεια η στάση του άλλαξε και μέσω του δικηγόρου του διατύπωσε το αίτημα να εκδοθεί στην Γαλλία ώστε «να απολογηθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ