Ουκρανία: Μαζική κυβερνοεπίθεση κατά ιστοτόπων κυβέρνησης και τραπεζών
Ανανεώθηκε:
Πολλοί ουκρανικοί κρατικοί ιστότοποι, συμπεριλαμβανομένων των ιστοσελίδων της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών είναι μη προσβάσιμοι, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μιχαΐλο Φιοντόροφ, ανέφερε ότι η επίθεση αυτή ξεκίνησε αργά το απόγευμα με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η λειτουργία των ιστοσελίδων πολλών τραπεζών και υπουργείων της Ουκρανίας.
Οι ιστότοποι του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργικού συμβουλίου ήταν μη προσβάσιμοι. Ο Φιοντόροφ διαβεβαίωσε ωστόσο ότι οι ιστότοποι κατάφεραν «να ανακατευθύνουν τα αιτήματα πρόσβασης σε άλλον πάροχο ώστε να ελαχιστοποιήσουν τη ζημία».
Η προέλευση αυτής της επίθεσης άρνησης παροχής υπηρεσίας (DDos) δεν έχει διευκρινιστεί.
Τον Ιανουάριο ουκρανικοί κυβερνητικοί ιστότοποι μπήκαν στο στόχαστρο μιας επίθεσης ευρείας κλίμακας. Τότε, οι αρχές ανέφεραν ότι διαθέτουν αποδείξεις για την εμπλοκή της Ρωσίας, κάτι που η Μόσχα διέψευσε.
Μια κυβερνοεπίθεση σε υποδομές στρατηγικής σημασίας για την Ουκρανία είναι ένα από τα σενάρια που έχουν αναφερθεί προάγγελος ότι θα αποτελούσε προάγγελο μιας «κλασικής» στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία.
Hellenic Train: Καθυστέρηση άνω των δύο ωρών στο δρομολόγιο Αθήνα–Θεσσαλονίκη λόγω βλάβης στη σήραγγα Όθρυος
22:51
Καταδίωξη - θρίλερ δύο ανηλίκων που έκλεψαν μοτοσικλέτα στο Περιστέρι (vid)
22:50
Τραυματισμός 23χρονου από μαχαίρι στο Αγρίνιο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
22:37
Θύμα εξαπάτησης 70χρονη στη Θεσσαλονίκη – Μισό εκατομμύριο ευρώ η λεία (vid)
22:24