ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν δύο πόλεις στη Λουχάνσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν δύο πόλεις στη Λουχάνσκ
Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν δύο πόλεις στη Λουχάνσκ AP Photo/Mstyslav Chernov

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσαν το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στη χώρα, ότι κατέλαβαν τις πόλεις Σχάστια και Στανίτσια Λουχάσνκα στην επαρχία Λουχάνσκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Μέχρι στιγμής, τις πληροφορίες δεν έχουν σχολιάσει οι αρχές στο Κίεβο.

Την ίδια στιγμή, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι βομβαρδισμοί πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα και μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί και ένας ακόμη τραυματιστεί στο Μπρόβαρι στην επαρχία του Κιέβου.

Ακόμη, ανταποκριτής του Reuters δήλωσε ότι ακούστηκαν τέσσερις ακόμη εκρήξεις στην Μαριούπολη, στην ανατολική Ουκρανία.

Νωρίτερα, ρεπόρτερ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News μετέδωσε, πως ακούγονται εκρήξεις στο Κίεβο, ενώ ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην Μαριούπολη, πόλη όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην ανατολική Ουκρανία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη στη γραμμή του μετώπου, με μισό εκατομμύριο κατοίκους.

Σε «εισβολή ευρείας κλίμακας» η Ρωσία

Υπενθυμίζεται, ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην ανατολική Ουκρανία, για την υπεράσπιση των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, ανακοίνωσε την έναρξη «εισβολής ευρείας κλίμακας» από τη Ρωσία και ότι αναφέρονται πλήγματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Ειρηνικές πόλεις της Ουκρανίας δέχονται επίθεση. Πρόκειται για επιθετικό πόλεμο. Η Ουκρανία θα αμυνθεί και θα νικήσει. Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να σταματήσει τον Πούτιν. Τώρα είναι ώρα για δράση», ανέφερε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας μέσω Twitter.

LIVEBLOG - Σε πλήρη εξέλιξη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Εκρήξεις σε αρκετές πόλεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ