ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταδικάζει την επίθεση ο Ντράγκι - «Κοντά στον ουκρανικό λαό η Ιταλία»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταδικάζει την επίθεση ο Ντράγκι - «Κοντά στον ουκρανικό λαό η Ιταλία»
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σε καταδίκη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία προχώρησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι.

«Η ιταλική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είναι αδικαιολόγητη και μη δικαιολογήσιμη. Η Ιταλία είναι κοντά στον ουκρανικό λαό και τους θεσμούς σε αυτή τη δραματική στιγμή. Εργαζόμαστε με τους Ευρωπαίους και τους συμμάχους του ΝΑΤΟ για να ανταποκριθούμε άμεσα, με ενότητα και αποφασιστικότητα».

Δύο ημέρες νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός καταδίκασε την «απαράδεκτη» παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας από τη Ρωσία, η οποία αναγνώρισε τις δύο αυτονομιστικές δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία.

«Θέλω να εκφράσω την πιο σθεναρή μου καταδίκη όσον αφορά την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει τα δύο αυτονομιστικά εδάφη του Ντονμπάς. Πρόκειται για μια απαράδεκτη παραβίαση της δημοκρατικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», δήλωσε την Τρίτη ο Ντράγκι σε ομιλία του στη Ρώμη.

«Βρίσκομαι σε διαρκή επαφή με τους συμμάχους για να βρεθεί μια ειρηνική λύση στην κρίση και να αποφευχθεί ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, προσθέτοντας:

«Ο δρόμος του διαλόγου εξακολουθεί να είναι ουσιαστικής σημασίας, αλλά ήδη πρόκειται να ορίσουμε, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέτρα και κυρώσεις κατά της Ρωσίας».

LIVEBLOG - Σε πλήρη εξέλιξη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Εκρήξεις σε αρκετές πόλεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ