ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Ο Λουκασένκο συγκαλεί τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεών του

Πόλεμος Ουκρανία: Ο Λουκασένκο συγκαλεί τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεών του
Ο Λουκασένκο συγκάλεσε ταχέως σύνοδο με τους στρατιωτικούς Nikolay Petrov/BelTA Pool Photo via AP

Τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεών του θα συγκαλέσει ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, σύμμαχος της Μόσχας, στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης που εξαπέλυσε η Μόσχα κατά της Ουκρανίας, αναφέρεται σήμερα σε λογαριασμό στο Telegram που συνδέεται με την προεδρία.

«Ο Λουκασένκο συγκάλεσε ταχέως σύνοδο με τους στρατιωτικούς. Η συνεδρίαση στο Μέγαρο της Ανεξαρτησίας αρχίζει περίπου σε μια ώρα», γύρω στις 10:00 ώρα Ελλάδος, αναφέρεται στον λογαριασμό στο Telegram «Pool Pervogo».

Η Ουκρανία δέχθηκε σήμερα επίθεση από τη Ρωσία κατά μήκος των συνόρων της με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και από την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Μόσχα το 2014, ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα η ουκρανική συνοριοφυλακή.

«Το σύνορο του ουκρανικού κράτους δέχθηκε επίθεση από ρωσικά στρατεύματα από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ουκρανική μεθοριακή φρουρά.

«Επιθέσεις σε μονάδες στα σύνορα και σημεία ελέγχου βρίσκονται σε εξέλιξη με τη χρήση πυροβολικού, βαρέως εξοπλισμού και με ελαφρά όπλα», προσθέτει η συνοριοφυλακή στην ανακοίνωσή της, στην οποία γνωστοποιεί επίσης ότι γίνονται ενέργειες δολιοφθοράς και αναγνωριστική δράση.

Η Ρωσία μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό μέσα στην Ουκρανία από την προσαρτημένη Κριμαία και πραγματοποιεί βομβαρδισμούς στη χώρα παντού ως τη δυτική περιοχή Λβιβ, ανακοίνωσε επίσης το Κίεβο.

Παράλληλα η Ουκρανία αντιμετωπίζει αδιάκοπα κυβερνοεπιθέσεις, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο LIVE BLOG του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ