ΚΟΣΜΟΣ

Σκύλος διήνυσε 400 χλμ σε 12 μέρες για να επιστρέψει στην οικογένειά του

Σκύλος διήνυσε 400 χλμ σε 12 μέρες για να επιστρέψει στην οικογένειά του
Chris Jackson/Getty Images/Ideal Images

Ποτέ μην προσπαθήσεις να επιβάλεις σε έναν σκύλο και δη σκύλο που έχει δουλέψει για σένα κάτι που ο ίδιος δεν το επιθυμεί. Θα τον ξαναβρείς μπροστά σου εκεί που δεν το περιμένεις...

Ο Πέρο ήταν ένα σκυλί που πρόσεχε πρόβατα σε φάρμα, σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ουαλίας. Γεννήθηκε στο Πένρινκοχ, είχε ζήσει και τα τέσσερα χρόνια της ζωής του εκεί και δεν είχε τον παραμικρό λόγο να αλλάξει παραστάσεις, καθώς ήταν πανευτυχής.

Οι ιδιοκτήτες του, ωστόσο, αποφάσισαν να τον στείλουν σε μια άλλη φάρμα, πολύ πιο μακριά. Το νέο σπίτι του Πέρο ήταν στο Κόρμουθ της Αγγλίας που για τους περισσότερους σκύλους είναι ειδυλλιακό, όχι όμως για τον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας.

skylos

Google Maps

Όπως γράφει το BBC, σε μια από τις συνηθισμένες εξορμήσεις του με τα πρόβατα, ο Πέρο άδραξε την ευκαιρία. Τόσο πολύ ήθελε να επιστρέψει στην παλιά του οικογένεια και τη φάρμα που όλα του τα ένστικτα λειτούργησαν στην εντέλεια. Παρότι τον είχαν μεταφέρει με αυτοκίνητο στην Αγγλία, βρήκε τον δρόμο και αφού διένυσε 400 χλμ., περπατώντας επί 12 ημέρες, γύρισε σε γνώριμα λημέρια.

Ήταν, δε, τόσο μεγάλη η έκπληξη και η συγκίνηση που ένιωσαν οι ιδιοκτήτες του βλέποντάς τον, που αποφάσισαν να τον κρατήσουν για πάντα στην Ουαλία. Αν μη τι άλλο, το κέρδισε με το σπαθί του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ