ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο στρατός ανατίναξε γέφυρα για να αποτρέψει την επέλαση των Ρώσων στο Κίεβο

Ουκρανία: Ο στρατός ανατίναξε γέφυρα για να αποτρέψει την επέλαση των Ρώσων στο Κίεβο
Οι ρωσικές δυνάμεις που εισήλθαν στην Ουκρανία μέσω των συνόρων με τη Λευκορωσία απέχουν μόλις 32 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Twitter

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ανατίναξαν γέφυρα πάνω από τον ποταμό Teteriv στο Ivankiv, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου, για να ανακόψουν την επέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην πρωτεύουσα.

Όπως σημειώνουν, ο στόχος επετεύχθη.

Σύμφωνα με το CNNi που επικαλείται ανώτατους αξιωματούχους των ΗΠΑ, οι ρωσικές δυνάμεις που εισήλθαν στην Ουκρανία μέσω των συνόρων με τη Λευκορωσία απέχουν μόλις 32 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, ενώ συνεχίζονται οι μάχες για δεύτερη ημέρα στη χώρα.

Στο Κίεβο ακούγονται εκρήξεις από το πρωί της Παρασκευής ενώ ηχούν και οι σειρήνες.

Η Ουκρανία αναμένει ότι η Ρωσία να επιτεθεί με τεθωρακισμένα στο Κίεβο αργότερα σήμερα, εκτιμώντας ότι η Παρασκευή θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα του πολέμου, όπως δήλωσε σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών.

Ο Αντόν Χεραστσένκο επεσήμανε ότι ο στρατός της Ουκρανίας στο Κίεβο είναι έτοιμος, εξοπλισμένος με αντιαρματικούς πυραύλους, τους οποίους έχουν προσφέρει στη χώρα οι ξένοι σύμμαχοί της.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μάλιαρ εκτίμησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται αργότερα σήμερα να φτάσουν σε περιοχές ακριβώς έξω από το Κίεβο, αφού η ουκρανική πρωτεύουσα και άλλες περιοχές βομβαρδίστηκαν νωρίτερα με πυραύλους.

Η ίδια πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού που υπερασπίζονται το Κιέβο σε τέσσερα μέτωπα είναι αντιμέτωπες με αριθμητικά υπέρτερη δύναμη.

LIVEBLOG Πόλεμος στην Ουκρανία: Μια ανάσα από το Κίεβο οι Ρώσοι - Συνεχείς εκρήξεις στην πρωτεύουσα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ