ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από το Κίεβο

Ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από το Κίεβο
Σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών προειδοποιεί για εισβολή με τεθωρακισμένα αργότερα σήμερα στο Κίεβο, εκτιμώντας ότι η Παρασκευή θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα του πολέμου CNNi/ Ουκρανικές δυνάμεις έκτακτης ανάγκης

Ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-27 καταρρίφθηκε πάνω από την πρωτεύουσα, Κίεβο, τα ξημερώματα της Παρασκευής, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας Εβγκένι Γενίν.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter από τις ουκρανικές δυνάμεις έκτακτης ανάγκης φαίνεται να δείχνουν φωτιά σε διώροφο σπίτι μετά από πτώση θραυσμάτων αεροπλάνου πάνω του. Δεν είναι σαφές εάν αυτά είναι τα υπολείμματα του αεροσκάφους Su-27.

Την ίδια ώρα, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών προειδοποιεί για εισβολή με τεθωρακισμένα αργότερα σήμερα στο Κίεβο, εκτιμώντας ότι η Παρασκευή θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα του πολέμου.

Ο Αντόν Χεραστσένκο επεσήμανε ότι ο στρατός της Ουκρανίας στο Κίεβο είναι έτοιμος, εξοπλισμένος με αντιαρματικούς πυραύλους, τους οποίους έχουν προσφέρει στη χώρα οι ξένοι σύμμαχοί της.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μάλιαρ εκτίμησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται αργότερα σήμερα να φτάσουν σε περιοχές ακριβώς έξω από το Κίεβο, αφού η ουκρανική πρωτεύουσα και άλλες περιοχές βομβαρδίστηκαν νωρίτερα σήμερα με πυραύλους.

Η ίδια πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού που υπερασπίζονται το Κιέβο σε τέσσερα μέτωπα είναι αντιμέτωπες με αριθμητικά υπέρτερη δύναμη.

Πολλαπλές εκρήξεις έχουν αντιχήσει από το πρωί κατά μήκος της ουκρανικής πρωτεύουσας. Οι εκρήξεις μοιάζουν να προέρχονται από τα νοτιοδυτικά της πόλης.

Οι ουκρανικές αρχές κήρυξαν συναγερμό για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο μετά τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα νωρίτερα σήμερα, μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση και κάλεσαν τους πολίτες να πάνε στο κοντινότερο καταφύγιο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε ότι αερομεταφερόμενες δυνάμεις του ουκρανικού στρατού, ανατίναξαν μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Teteriv στο Ivankiv, που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τις ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν προς την πρωτεύουσα.

Το υπουργείο είπε ότι η ρωσική προέλαση ανακόπηκε.

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ υπολόγισαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις που εισήλθαν στην Ουκρανία μέσω των συνόρων με τη Λευκορωσία απέχουν μόλις 32 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Διαβάστε στο LIVE BLOG του CNN Greece όλες τις τελευταίες εξελίξεις από την Ουκρανία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ