Ουκρανία: Στρατιωτική βοήθεια ύψους 350 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ
Ανανεώθηκε:
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε οδηγίες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκειμένου να αποδεσμεύσει κονδύλι ύψους 350 εκατ. δολαρίων ως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Σε σημείωμα προς τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο Μπάιντεν δίνει οδηγίες για τη διάθεση 350 εκατ. δολαρίων μέσω του Νόμου για τη Διεθνή Βοήθεια για την άμυνα της Ουκρανίας.
Πρόκειται για το τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας στη χώρα. Σύμφωνα με το CNNi, οι ΗΠΑ είχαν δώσει ακόμη 60 και 250 εκατομμύρια δολάρια ανεβάζοντας το συνολικό ποσό, πέρυσι, σε ένα δισ.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την συνομιλία περίπου 40 λεπτών μεταξύ του Μπάιντεν και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Παρασκευή, κατά την οποία συζήτησαν για «συγκεκριμένη αμυντική βοήθεια».
Ο Ουκρανός πρόεδρος απέρριψε νωρίτερα την προσφορά των ΗΠΑ να τον βοηθήσουν να εγκαταλείψει το Κίεβο, καθώς είναι σε εξέλιξη, για τρίτη ημέρα η ρωσική επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με το Associated Press που επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο Ζελένσκι απάντησε:
«Ο αγώνας είναι εδώ, χρειάζομαι πυρομαχικά όχι μεταφορικό μέσο».
«ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ: Πολιτική κόντρα για την τραγωδία στη Χίο: «Οι εγκληματίες είναι οι διακινητές» λέει ο Πλεύρης - Ενημέρωση από Κικίλια ζητά η αντιπολίτευση
13:33
Ήρθε το Instant Win για κέρδη στη στιγμή έως 500 ευρώ σε χιλιάδες τυχερούς – Δωρεάν συμμετοχή στα καταστήματα Allwyn
13:29
Απόδοση 2,88% στα ομαδικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου το 2025 για τη Eurolife FFH
13:26
Aνανέωση της Google Maps: Προχωρά σε τρισδιάστατη χαρτογράφηση σε περιοχές της Ελλάδας
13:25