Η Γαλλία μπλόκαρε ρωσικό πλοίο - Έλεγχος αν ανήκει σε εταιρεία που επιβλήθηκαν κυρώσεις
Ανανεώθηκε:
Οι γαλλικές αρχές σταμάτησαν ένα εμπορικό πλοίο που μετέφερε οχήματα προς την Αγία Πετρούπολη και για το οποίο υπήρχαν υποψίες ότι ανήκε σε μια ρωσική εταιρεία.
Η συγκεκριμένη εταιρεία στοχοθετείται από τις κυρώσεις που έλαβε η ΕΕ σε βάρος της Μόσχας, για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ένα σκάφος των τελωνειακών αρχών, με τη στήριξη ενός ταχύπλοου του λιμενικού και ενός περιπολικού σκάφους του πολεμικού ναυτικού, συνόδευσαν το φορτηγό πλοίο Baltic Leader, που είχε αποπλεύσει από τη Ρουέν με ρωσική σημαία, προς το λιμάνι της Βουλώνης, διευκρίνισε η Βερονίκ Μανίν, αξιωματικός επικοινωνίας των περιφερειακών λιμενικών αρχών.
Για το πλοίο μήκους 127 μέτρων «υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι συνδέεται με ρωσικά συμφέροντα τα οποία στοχεύονται με κυρώσεις», διευκρίνισε η ίδια πηγή, υπογραμμίζοντας πως αυτό το μέτρο, που αποτελεί μια ένδειξη «αποφασιστικότητας», είναι «σπάνιο» σε αυτήν την περιοχή.
Σύμφωνα με την αξιωματικό, έλεγχοι διεξάγονται από τις τελωνειακές αρχές.
Η Ρωσία από την πλευρά της ζήτησε εξηγήσεις από τις γαλλικές Αρχές.
SPONSORED
Πληρωμές e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 8 έως 12 Ιουνίου
23:57
Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο μετά από 13 χρόνια για τη δολοφονία 65χρονου στην Τούμπα
23:45
Επίσημη συγγνώμη της Ουκρανίας στην Ελλάδα για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα
23:33
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τα πυρηνικά του Ιράν - Μυστική συνάντηση με εμπειρογνώμονες
23:24