ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονιστικό βίντεο με άνδρα που στέκεται μπροστά σε ρωσική αυτοκινητοπομπή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονιστικό βίντεο με άνδρα που στέκεται μπροστά σε ρωσική αυτοκινητοπομπή
Το βίντεο ξυπνάει μνήμες με τον άνδρα της πλατείας Τιενανμέν τον Ιούνιο του 1989 AP

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες βίντεο μέ έναν Ουκρανό ο οποίος έχει προτάξει το σώμα του προσπαθώντας να μπλοκάρει μια ρωσική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή.

Πιο αναλυτικά, το βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων, κοινοποιήθηκε από το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο HB, και δείχνει έναν άνδρα να στέκεται μπροστά σε στρατιωτικά οχήματα. Καθώς τα οχήματα προσπαθούν να στρίψουν γύρω του, ο άνδρας κάνει μετακινείται στο πλάι, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την πορεία τους.

«Ο Ουκρανός ορμάει στα εχθρικά οχήματα για να μην περάσουν οι κατακτητές», έγραψε η HB στο Twitter.

Στο βίντεο κάποιος ακούγεται να λαχανιάζει καθώς ένα φορτηγό φαίνεται να περιστρέφεται γύρω από τον άνδρα στο δρόμο, ενώ ένα από τα οχήματα βγαίνει από την άκρη του δρόμου για να προσπεράσει.

Η τοποθεσία που γυρίστηκε το βίντεο δεν είναι σαφής. Περισσότερα από 10 οχήματα βρίσκονται στη στρατιωτική φάλαγγα, πολλά από τα οποία φαίνεται να έχουν ζωγραφισμένο το "Z" στο πλάι που εντοπίστηκε σε ρωσικά στρατιωτικά φορτηγά που μετέφεραν στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία.

Το βίντεο προκάλεσε τη σύγκριση με τη φωτογραφία ενός άνδρα που ξαπλώνει στον δρόμο, όταν μια σειρά από τέσσερα κινεζικά τανκς περνούν από πάνω του στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, στις 5 Ιουνίου 1989.

Η εικόνα, τραβήχτηκε μετά την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας από την κινεζική κυβέρνηση, και έχει γίνει σύμβολο απέναντι στον αυταρχισμό αφού θεωρείται μια από τις 100 με τη μεγαλύτερη επιρροή όλων των εποχών του περιοδικού Time.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ