ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναστέλλεται η λειτουργία της Κυπριακής Πρεσβείας στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναστέλλεται η λειτουργία της Κυπριακής Πρεσβείας στο Κίεβο
Η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία είναι η αιτία της αναστολής της λειτουργίας της Κυπριακής Πρεσβείας στο Κίεβο (AP Photo/Vadim Ghirda)

Δεν θα λειτουργεί η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου.

Το κυπριακό ΥΠΕΞ, μέσω ανακοίνωσης, καλεί τους Κύπριους πολίτες οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται στην Ουκρανία, να παραμείνουν στις οικίες τους, σε ασφαλή καταφύγια ή σε άλλους ασφαλείς χώρους, έως ότου επανεκτιμηθεί η κατάσταση για να καταστεί εφικτή η ασφαλής μετακίνησή τους.

Οι Κύπριοι πολίτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στην Ουκρανία καλούνται να επικοινωνούν με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, αν δεν το έχουν ήδη πράξει, με σκοπό να γνωστοποιήσουν την παρουσία τους στη χώρα καθώς και τις προθέσεις τους. Επίσης, καλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία τους, μέσω εγγραφής τους στην διαδικτυακή πλατφόρμα www.connect2cy.gov.cy.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου επικοινωνεί με τους Κύπριους πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία, οι οποίοι έχουν δηλώσει την παρουσία τους στην πλατφόρμα connect2cy ή/και στους καταλόγους της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο, ούτως ώστε να επιβεβαιωθεί η προσωπική τους ασφάλεια και τους δοθεί καθοδήγηση.

Στην σχετική του ανακοίνωση, το ΥΠΕΞ δίνει και τα κάτωθι στοιχεία: Υπουργείο Εξωτερικών / Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων:

+357 22801000 (Δευτέρα-Κυριακή, ωράριο λειτουργίας: 08:30-20:00, τοπική ώρα, GMT+2).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ