ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: H Ρωσία έκλεισε το βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας

Ουκρανία: H Ρωσία έκλεισε το βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας
Την Παρασκευή, η Ουκρανία είπε ότι η Ρωσία έπληξε δύο εμπορικά πλοία AP

Η ουκρανική συνοριοφυλακή είπε το Σάββατο πως η Ρωσία έκλεισε το βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας για τη ναυσιπλοΐα.

«Η παρουσία πλοίων σε αυτήν τη ζώνη θα αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική απειλή», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι χθες, Παρασκευή, η Ουκρανία είπε ότι η Ρωσία έπληξε δύο εμπορικά πλοία κοντά στο λιμάνι της Οδησσού, στο νότιο τμήμα της χώρας, μία ημέρα αφότου η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα, Σάββατο, την Ουκρανία ότι εκτροχίασε την εκεχειρία αρνούμενη τις διαπραγματεύσεις.

«Χθες, Παρασκευή, εν αναμονή των διαπραγματεύσων, ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε την παύση της προώθησης του βασικού μέρους των δυνάμεων» της Μόσχας, διαβεβαίωσε ο Πεσκόφ.

«Δεδομένου ότι η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις, η προώθηση των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησε εκ νέου σήμερα», συμπλήρωσε.

Η Ρωσία είχε αναφέρει χθες ότι πρότεινε να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας. Η Ουάσιγκτον είχε κρίνει ότι η ρωσική πρόταση δεν μπορούσε να κριθεί αξιόπιστη.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε επίσης, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ότι η Ρωσία ανέμενε τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση ως απάντηση στην εισβολή και λαμβάνει μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπό τους στην οικονομία.

«Κατόπιν, θα πρέπει να αναπτύξουμε τα αντίποινα», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ