ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: ΗΠΑ και Αλβανία ζητούν να συνεδριάσει αύριο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Πόλεμος Ουκρανία: ΗΠΑ και Αλβανία ζητούν να συνεδριάσει αύριο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Όπως έγινε σήμερα γνωστό από διπλωματικές πηγές #CNNgrNews AP Photo

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αλβανία ζήτησαν να συνεδριάσει αύριο, Κυριακή, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να υιοθετήσει μια απόφαση που να ζητά «τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών σε μια ειδική σύνοδο» τη Δευτέρα για τον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, έγινε σήμερα γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Η υιοθέτηση αυτής της απόφασης απαιτεί 9 ψήφους υπέρ από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Μια τέτοια σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία προβλέπεται από έναν κανονισμό του ΟΗΕ και χρησιμοποιείται πολύ σπάνια, δεν περιλαμβάνει τη δυνατότητα άσκησης βέτο από κάποιο από τα πέντε μόνιμα μέλη.

Ολομέτωπη η επίθεση των Ρώσων στην Ουκρανία - Όπλα στέενει στον Ζελένσκι η Γερμανία

Την εντολή για ολομέτωπη επίθεση στην Ουκρανία έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ενώ μαίνονται για τρίτο εικοσιτετράωρο οι εχθροπραξίες στο ουκρανικό έδαφος.

Νωρίτερα, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι έξι Έλληνες ομογενείς σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στη Μαριούπολη της Ουκρανίας. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη, για το ζήτημα αυτό, σε έντονο τηλεφωνικό διάβημα.

Την σθεναρή αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων συναντούν τα ρωσικά στρατεύματα που σφυροκοπούν για τρίτη ημέρα την Ουκρανία. Στο Κίεβο μαίνονται οι σφοδρές μάχες με τα ρωσικά στρατεύματα, ενώ σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Υγείας, οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε περισσότερους από 200, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και παιδιά.

LIVEBLOG - Ολομέτωπη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία: Κάμπτονται οι αντιδράσεις της Γερμανίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ