ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοινώνει η ΕΕ την Κυριακή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοινώνει η ΕΕ την Κυριακή
Τρίτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας ετοιμάζει η ΕΕ AP Photo/Valeria Mongelli)

Ένα νέο ευρωπαϊκό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία αναμένεται να αποφασιστεί την Κυριακή, καθώς ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλσυγκάλεσε έκτατη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των «27».

«Συγκαλώ τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αύριο στις 18:00 για να υιοθετήσουμε περαιτέρω μέτρα για την υποστήριξη της Ουκρανίας, ενάντια στην επιθετικότητα της Ρωσίας. Θα προτείνω πακέτο έκτακτης βοήθειας για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, για να τις υποστηρίξω στον ηρωικό τους αγώνα», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter.

«Η άμυνα της ΕΕ σε δράση για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Θα διευκολύνει τις παραδόσεις στρατιωτικής βοήθειας από την ΕΕ στην Ουκρανία. Η δημοκρατική Ουκρανία θα επικρατήσει» αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ενόψει της αυριανής τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών των «27».

Η ραγδαία αλλαγή στάσης του Βερολίνου σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα «SWIFT» αλλά και την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, δίνει στις Βρυξέλλες τη δυνατότητα να διαμορφώσει ένα αυστηρότερο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα ετοιμάζει η Ρωσία

Την εντολή για ολομέτωπη επίθεση στην Ουκρανία έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ενώ μαίνονται για τρίτο εικοσιτετράωρο οι εχθροπραξίες στο ουκρανικό έδαφος.

Συνολικά 10 Έλληνες ομογενείς έχουν σκοτωθεί και άλλοι έξι έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στη Μαριούπολη της Ουκρανίας. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη, για το ζήτημα αυτό, σε έντονο τηλεφωνικό διάβημα και κάλεσε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών.

Την σθεναρή αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων συναντούν τα ρωσικά στρατεύματα που σφυροκοπούν για τρίτη ημέρα την Ουκρανία. Στο Κίεβο μαίνονται οι σφοδρές μάχες με τα ρωσικά στρατεύματα, ενώ σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Υγείας, οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε περισσότερους από 200, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και παιδιά.

LIVEBLOG - Ολομέτωπη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία: Κάμπτονται οι αντιδράσεις της Γερμανίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ